Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Utrhnu ti hlavu! Varuji tě! křičel španělský fotbalista Alba na novináře

Sport

  16:49
CURITIBA/PRAHA - Španělský fotbalový reprezentant Jordi Alba se před odletem z neúspěšného mistrovství světa dostal do slovní potyčky s novinářem. Obránce Barcelony po posledním vystoupení v základní skupině proti Austrálii vyhrožoval reportérovi deníku AS Javieru Gómezovi Matallanasovi, že mu utrhne hlavu. Rozepře pak pokračovala ještě v letadle.

Jordi Alba a David Silva. foto: Reuters

Novináři po pondělní výhře Španělů nad Austrálií 3:0, která ale už nemohla nic změnit na jejich vyřazení, čekali jako tradičně na hráče v mixzóně. Alba bez zastavení prošel kolem Matallanase a slovně ho napadl.

"Příště ti utrhnu hlavu," řekl směrem k překvapenému novináři. "Ano, příště. Varuji tě," dodal Alba.

Slovní rozepře prý pokračovala i poté, co výprava nastoupila na palubu letadla směřujícího z brazilského šampionátu zpět do Španělska. Podle svědků se k Albovi přidal i jeho spoluhráč z Barcelony Sergio Busquets a Matallanase obvinili z toho, "že je snad zhulený".

Není jasné, co fotbalisty tak pobouřilo. Reportér tvrdí, že o nich nic špatného nenapsal. "Nemám tušení, proč mě napadl. Nepsal jsem o něm nic, vlastně si ani nevzpomínám, že bych o něm někdy psal," uvedl Matallanas.

Španělští obhájci titulu nečekaně skončili na šampionátu už v základní skupině. Ze hry o postup vypadli už po prvních dvou zápasech a prohrách 1:5 s Nizozemskem a 0:2 s Chile.

Autoři: ,

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...