Jako milovník "Původního Sklepmistra" a sladkývh vín z Jižní Moravy protestuji proti diskriminaci! Koho po těchto vynikajících nápojích bolí hlava, ten by měl pít raději pivo, také nejlépe doslazované, třeba Budvar. Co jinak budou naši živitelé- zemědělci, s tou cukrovou řípou dělat?
Zakázal bych všechna nepůvodní vína, zlaté medajle jsou pouze pro původní Sklepmistry, v cizině pouze pro německá špičková vína ze sklepa St.Ursula, Bingen am Rhein, nebo rakouská vína s rozmrazovacím účinkem.
a ať si zákazník rozhodne sám, jestli chce moravské slazené, sicilské dokyselené nebo moldavské přírodní
dotace zrušit, regulace tak budou zbytečné
PS ...... VYNIKAJÍCÍ VÍNKO Z ŘEPY CUKROVKY!
Opet moravska boule nezklamala. Jak otevre moravak mordu, uz kyda spinu na Prazaky. Vy hovdaa s vysivanou prdlei, uz si konecne udelejte vlastni republiku a nevopruzujte Cechy. Jedine co umite, je vozrat se ve sklepku a potom juchat, sroubovat zarovky, placat se po pdreli a nadavat na cechy. Jenom nechapu, kde poret berete tu jistotu, ze Prazaci stoji o vase posrnay vino? Pokud vim, tak vsichni moji kamaradi piji radeji Gambac nez nejake pripitmoele patoky z moravy. (na druhou stranu, kdo ochutnal moravske pivo, tak se nedivi, ze vysivany pdrele piji radeji neco jineho)
Doslazovani neboli vyrabeni vina z cukru. V tom jsou moravaci prebornici. Vsude jinde se tresta vezenim.
Budeme se hadat o doslazovani a dokyselovani a ruseni vinic, tzn. dusledku, namisto reseni priciny? Proc tedy nezrusit dotace na pestovani a destilaci a je po problemu.