Ústředním chodem a hlavní ozdobou je osmipatrový svatební dort s 900 květinovými ornamenty, jehož autorkou je renomovaná cukrářská odbornice Fiona Cairnsová. Dort je složen ze sedmnácti menších ovocných dortů, z nichž dvanáct tvoří základnu.
Zdobení dortu je napodobeninou stropních dekorací v Obrazové galerii Buckinghamského paláce, kde se dílo servíruje. Kromě hlavního svatebního dortu je nabízen i menší čokoládový dort podle speciálního královského receptu. Tento dort byl do svatebního menu zařazen na osobní přání ženicha.
Během svatebního oběda byly proneseny krátké projevy. Hostům vyhrává dvorní harfenistka Claire Jonesová. Větší pozornost než přípitky a hudba bude ale nejspíš vyvolávat sváteční menu. Pro korunované hosty a jiné celebrity ho připravil tým 21 kuchařů vedený královským šéfkuchařem Markem Flanaganem. Veškeré použité ingredience jsou domácí, tedy britské.
Podívejte se |
Co se tedy ocitlo na slavnostních stolech?
Například cornwallský krabí salát na citronových palačinkách, kachna s ovocným čatní nebo ruláda s kozím sýrem a karamelizovanými ořechy. Nechybí uzený skotský losos nebo skotské langusty, servírují se také křepelčí vejce s velšským celerovým salátem, uzená treska a samozřejmě yorkshirský pudink. Královské sklepy dodaly na stůl šampaňské Pol Roger NV Brut Réserve a širokou škálu alkoholických i nealkoholických nápojů.