Lidovky.cz

El Cid: španělské pochutiny v Plzni

Jídlo

  7:00
Restaurace El Cid v plzeňských Křižíkových sadech patří k těm podnikům, které do západočeské metropole přinesly něco nového – v tomto případě koncept španělské restaurace a tapas baru – a nezůstaly přitom na půli cesty. Svědčí o tom mimo jiné fakt, že se jako jediná ze zdejších restaurací pravidelně umisťuje v top 100 Maurerova žebříčku Grand Restaurant.

Kromě restaurace El Cid, Bar de Tapas, v Plzni najdete i sesterský La Provence, který čerpá z francouzské a italské kuchyně foto: Iva Pospíšilová

Můžete tu ochutnat snad všechny klasické recepty španělské kuchyně; vedle paelly, gazpacha či „pancety de cerdo ibérico“, tedy pečeného bůčku na iberijský způsob, je největšímmístnímhitem vinný humidor a hlavně čerstvé ryby, které hrdě vystavují v chladicím boxu hned u vchodu.

PSALI JSME:

Kromě ryb vás už při vstupu jistě zaujme kachličkami obložený bar a žlutá výmalba navazující restaurace. Právě nutnost projít nejprve kuřáckým barem, abyste se dostali do nekuřáckého prostoru restaurace, je jedním z mála minusů podniku. Za další by se daly označit trochu vyšší ceny: například předkrmový talíř To nejlepší ze Španělska vás vyjde na 365 korun, zmíněná ryba na 285,– a tvarohová zmrzlina s mandlemi a akátovým medem na 115 korun.

Ani v případě, že máte poněkud hlouběji do kapsy, však nemusíte věšet hlavu: vydejte se sem na oběd. Polední menu, opět laděné na středomořskou notu, netrpí častým nešvarem, jímž je nízká kvalita v porovnání s ostatní nabídkou, a přitom ho pořídíte za rozumný peníz.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.