Lidovky.cz

Mlsejte bez mouky. Zkuste si doma připravit mrkvový koláč

Jídlo

  5:40
Bezlepkové dezerty jsou dnes žádané čím dál tím častěji. Připravit si je můžete ale i doma, je to jednoduché. Zkuste recept na mrkvový dort podle receptu cukrářky Mirky Havril z Crème de la Crème.

Mrkvový dort foto: Crème de la Crème

Mrkvový dort

  • 350 g mrkve
  • 100 g mandlí
  • 200 g lískových oříšků
  • 100 g pohankové mouky
  • 170 g cukru
  • 4 vejce
  • 2 pomeranče
  • 400 g mascarpone
  • citron
  • 100 ml smetany
  • 50 g cukru moučka

Korpus: 
Mrkev nastrouháme nahrubo, mandle a oříšky nasekáme najemno, přidáme pohankovou mouku a kůru z půlky pomeranče. Vyšleháme vejce s cukrem a poté vše opatrně smícháme. Pečeme na 170°C asi 40 minut.

Krém: 
Do nádoby dáme mascarpone, smetanu, moučkový cukr a vše vyšleháme. Poté přidáme citronovou a pomerančovou šťávu a kúru z půlky pomeranče. Vše ještě jednou opatrně zamícháme.

Upečený korpus rozřízneme a naplníme připraveným krémem. Krém navrstvíme i na horní část dortu. Poté dozdobíme buď marcipánovou mrkvičkou nebo skutečnou mrkví a posypeme mandlemi. Dobrou chuť.

Autor:
Témata: cukr
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.