Pivovar Ježek si i dnes drží punc regionálního podniku – Vysočinu a jižní Moravu zásobuje šesti druhy piva. Dnes se podíváme na čtrnáctku Telčský Zachariáš, která se vyrábí podle receptur ze zrušeného pivovaru v Telči.
Pivo se vaří z "humnového sladu" a chmelových produktů, ty mu dodávají pronikavou vůni. Pěna ve sklenici rychle klesne, nad tmavě medovou barvou se drží jen její tenká vrstva. Říz není příliš znatelný, daleko víc na sebe upozorňuje těžký požitek. Chuť je hořko-kyselá a v ústech po ní zůstává suchý pocit.
ČTĚTE TAKÉ:Přečtěte si všechny recenze pivních speciálů. Články najdete ZDE |
Prohlídky v Ježkovi se konají každý den, stačí jen zavolat předem a objednat se. Za stokorunové vstupné vás čeká detailní prohlídka všech částí pivovaru zakončená ochutnávkou – třeba těžko dostupného kvasničáku. A fajnšmekrům se nabízí bohatě zásobená podniková prodejna.