...dám 2 - 3 z nějakého regionálního nebo minipivovaru...
U nás tento pozitívny trend začal pred 5-timi rokmi. Mladí scestovaní ľudia nosia domov novú kultúru a trend. Nechľastať studený patok vo veľkom množstve, ale radšej menej a rôzny sortiment. A taktiež správne kombinácie: k rybám a pizze pohár vína, nie studené pivo, čo spôsobí zdutie obsahu žalúdku a močopudné reflexy. Dokonca sa rozmohli z Bavorska radlery. Hlavne ten citrusový od Zlatého Bažantu je výborný. Aj cena 0,65€ za fľašu je O.K. SAB Miller a Heineken budú mať u vás veľké problémy. U nás už pozatvárali väčšinu svojich pivovarov, a aj tak to nepomáha - prestáva sa piť bežné pivo. Čechy to čaká v najbližších rokoch.
Naprosto nesouhlasím, nejsa cyklistou, nechápu, proč bych měl pít něco tak odporného jako Radler a jen tak mimochodem, na Slovensku se pivo nikdy nepilo v takovém množství jako v ČR, vždycky jste nám kazili průměr a teprve po rozdělení Československa jsme se dostali na první místo ve spotřebě piva na světě...
Ještě že vypiji tak tři piva za rok. Zase jsem mimo ohrožení :-)
U nás pro mnohé Svijany, ale já raději Rohozec.
Velké pivovary si to prohráli samy. Chutná to jak dešťovka a pivo vaří sládci, kteří mají 60kg a žadný břich. To přece nemůže být kalej sládek, ne? :-)
velký pivovovary = velkej patok , plzeň se nedá pít , to samý staropramen .. dají se pít jen ty menší značky třeba krakonoš , bernard, atd
Pokud je Budvar menší značka, a objemem výroby kolem 1,2 miliónů skoro jo (v porovnání s produkcí Plzně, Staropramenu nebo Heinekenu), tak po ní rád sáhnu. Má pořád svou úroveň a ro oceńuji. Proto mě v "rištěných sobotních Lidovkách" potěšil budvarský řediel, když v rozhovoru pravil, že Budvar nikdy v plastu nebude. Vedle kvality budvarských piv ro je další příspěvek k udržení českých pivních tradic.
....a v Austrálii, kde žiji, jsou výborná vína, ale ( v Sydney) je k dostání Pilsner Urquell, Budějovický Budvar, brněnský Drak, Zlatopramen z Března, Gambrinus i Kozel, ale tady mi nejvíc chutná Bernard ! Když přijedu do "staré země", dám vždycky přednost protivínskému Platanu, i když jsem původem z Prahy. Zdejší piva jsou (podle mého) nejlepší ta z Tasmanie - Cascade a Boag. Přijedete-li sem, srovnejte !
ten jde po krabicovém vínu :)))) a ti co se chtějí ožrat o něco méně taky musí šetřit. Manželky, pokud nějaké mají, by je měli mlátit válečkem každou minutu. :))))))))))