Nechci vypadat xenofobně, ale pokud by se inspekce zaměřila na tuto komunitu, se stále se rozšiřující sítí obchodů a "restaurací". Nebyly by tyto nálezy ojedinělé. Většina obchodníků v potravinách tuzemského původu, má ke svému podnikání i potřebnou kvalifikaci a dlouholetou praxi, ze které získali potřebné zkušenosti s nakládáním a skladováním potravin. Dnešní rozmach asijského podnikání vnímám negativně , právě z důvodů neodbornosti provozovatelů. Nemluvě o jazykové dovednosti, kdy takto nevybavený personál, ztěží může poradit zákazníkovi celiakovi, či diabetikovi co může a nemůže zkonzumovat.
Je něco jiného prodávat textil, který nepodléhá zkáze a nebo potraviny, které vyžadují specifické zacházení při jejich prodeji, či skladování.
Vidím v tomto nedostatečné fungování státu jako dozoru provozu potravinářských zařízení.
Na závěr musím konstatovat, že ne všude je situace stejná, ale občas narazím na totální amaterismus při prodeji potravin.
v Pardubicích má českého majitele, i personál. Bohužel i já jsem tam byl nedávno nakoupit nějaké drobnosti.