130 let

Diskuze

Hovězí 2.0. Svět se zajímá o alternativy ‚neekologického‘ masa, farmáři protestují proti náhražkám i pěstování v laboratoři

Kolik stojí životní prostředí jeden kilogram hovězího na pultu vašeho oblíbeného řeznictví? Podle výzkumů citovaných ministerstvem zahraničí i ekologickými organizacemi přes 13 tun oxidu uhličitého a 15 tisíc litrů vody. Spotřeba červeného masa, která se podle odborníků výrazně podílí na změně klimatu, přitom dál neudržitelně roste. Organizace pro výživu a zemědělství pod OSN předpokládá, že do roku 2050 stoupne poptávka po mase o 70 procent. Řešení hledají politici i vědci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J76u92r69a 31J20u78r10a72x

8. 9. 2019 21:48

No dobře, tak nejezte hovězí a vybijte krávy, prdí metan a moc pijou. Zachráníte tak planetu a svatá Gréta vám požehná. Nakonec baštit můžete vepřové, stejně mi chutná víc.

Jenom nevim, jak by se to udělalo s mlékem. A z hovězí kůže se dělá leccos ...

0 0
možnosti
JQ

Nesnáší maso a vse s tim spojene, ale nazyvaji sve produkty masem, ubozaci.

0 0
možnosti
PN

P51e93t23r 13N94o94v92á56k

8. 9. 2019 11:11

Tak samozřejmě čím dál víc lidí s velkými nároky na materiální existenci na planetě, tím více budeme muset řešit nějakou optimalizace našich tradičních návyků. To je snad logické. Nechápu proč jsou lidi na masu tak hystericky závislí.Přitom by stačilo jen výrazně omezit jeho konzumaci. Mimochodem, budeme taky muset začít říkat kapustovým karbanátkům kapustové placky?

0 0
možnosti
JJ

J40u11r47a 82J76u33r59a21x

8. 9. 2019 21:53

Možná.

Ale nezačínal bych s tim dřív, než to bude nezbytné. Ono to ještě zdaleka nezbytné není, jen se blbne s krávami prdícími metan. A možná to ani nezbytné nebude.

0 0
možnosti
Foto

Včera bifteky, dneska roštěnky - tady je svět jestě v pořádku ;-)

0 0
možnosti
OU
JJ