Nechápu jak mužou bejt lidi tak idiotský že jim na to skáčou vždyt obyčejnej kefír nebo kyška nebo acido mají více pozitivních bakterií mléčného kvašení než ty sračky v malích flaštičkách od danone. To co se dneska prodává jako aktimel se za komunistu vylejvalo do kanálu protože to bylo braný jako druhotný odpadní produkt mléčné výroby. Nic se nevyrovná krásně vychlazenýmu kefíru třeba s jahodovou příchutí .Vždycky když vydim tu jejich masírující reklamu s tou pani jak jí tancuje pupek otvírá se mi kudla v kapse
protože klamavá je reklama Danone. Pozitivní vliv mají pootraviny a nápoje z mléka prošly mléčným kvašením a obsahující mléčné bakterie. Je to jakékoli živé mléko a produkty z něj. Není to mléko v tetrapaku a další podobné průmyslové produkty, není to 99% mléčných výrobků. Actimel to splňuje, ovšem stejně jako jakýkoli kfír či acidofilní mléko a ještě lépe to splní mléko koupené od zemědělce (nebo v automatu), které necháte docela obyčejně zkysnout. Mňam. Živý bílý kyselý jogurt má mléčných bakterií také většinou víc než Actimel. Masáž Danone, že Actimel je jediný, nejlepší a výlučný, je samozřejmě lež, kterou potřbují k tomu, aby mohli deckovou lahvičku prodávat za 10,- korun, tedy zhruba 10x předraženou.
dělaný přírodní cestou.....
od té doby, co přestali vyrábět výborné neéčkové , nedovážené nechemické výborné jogurty, které kdysi prodávali ve sklenici , dělám dětem jogurty sama a svoje. Vím co jíme...mléko zásadně nepasteruji , jak radí média, jen mírně zahřeji na proces kvasu a mléko používám výhradně domácí od českého zemědělce z okolí, vím co pijem a podporujeme naše lidi ....kvasinky mám svoje vyprodukované kdysi z jogurtu Holandia...a představte si, žijeme..a žádné průjmy jak píšou média...
Výjimečně 100% souhlas. Koukám, kde budem kupovat živé mléko a kde sehnat kefírové kvasinky. Kdysi jsem si ho taky dělal sám a žádný kupovaný kefír se mu nevyrovná ani zdálky.
...že Danone prokáže, že ostatní jogurty jogurtové kultury neobsahují :-D. Držím palce :-P