Když vidím ve vaničce margarínu barevnou loužičku, jak se produkt rozkládá na své původní složky- barviva, levný tuk a emulgátory, máslo je jasná volba. A české proto, že ty eurounijní jsou 2 roky staré zmrazky. Prý to neodporuje zákonu, ale nesmí se označovat jako "čerstvé". Dříve to bylo stolní máslo, levnější- dnes je ta stolní zmražená kvalita za evropské ceny.
Není nad kvalitní máslo. A dovoz margarinů je tak veliký také proto, že zprivatizovaná fabrika v Nelahozevsi se zavřela a vše se přesunulo do Polska, takže nemáme žádnou vlastní výrobu margarinů. Hera je vlastně dnes polská Kasia, tedy Katka, Kateřina, Hera je prázdná slupka. To samé margarin Rama z Německa má lepší složení jak to česko-polsko "přátelství". Kvalitní másla, co nabízí polský trh, se bohužel do Česka nevozí, obvykle jejich třetí liga, ta přináší obrovské marže pro nadnárodní řetězce, co vlastní drživou míru obchodů v Česku. A tak Češi musí do Polska či jiných okolních zemí, aby si dopřáli kvalitu jak v másle, tak případně v margarinech. A ten hnůj, co se v Česku nabízí je ještě velmi předražený, ve stejné kategorii se dá levněji koupit v okolních zemích. Tak jsme to dopracovali s českou korunou a naší "nezávislou" hospodářskou politikou.