Jestli existuje místo, kde vám tamní genius loci vyrazí dech, tak je to právě barcelonský bar Marsella. Ohromné skleněné lustry, zaprášené police, staré stolky s patričně rozviklanými stoličkami a tak hustý kouř z cigaret, že téměř nevidíte na svého souseda. Možná je to jen reklamní trik, ale já jim toho Hemingwaye věřím, tohle místo by se mu totiž určitě zamlouvalo.
Přišli jsme až ve dvě ráno, ale to zábava v tomhle přes 200 let starém baru (prý nejstarším v Baceloně) právě začíná. Obsluha je patřičně nerudná a bez velkého vyptávání před vás postaví skleničkou s absintem, vidličku, kostkou cukru a vodu. Zbytek je na vás.
Další pohlednice z cest najdete ZDE |
A jak se absint vastně pije? Návodů je několik, ale Češi přišli s tímhle: kostku cukru krátce namočíte v absintu, pak ji na speciální vidličce či lžice přidržíte nad skleničkou a zapálíte. Cukr téměř okamžitě začne karamelizovat a odkapávat. Po dohoření zbytek cukru ponoříte a zamícháte, podle chutí přilejete vodu, a pak už jen vychutnáváte silnou aromatickou anýzovou chuť. Tak na zdraví, ale pozor na zelené víly!
Pohlednice z cestPohlednice z cest je nová prázdninová rubrika serveru Lidovky.cz. Přes léto vám budeme přinášet zajímavé postřehy a střípky z našich cest. Ukážeme vám netradiční česká i světová místa. Hlavně ta, která stojí za návštěvu! Příspěvky budeme postupně zveřejňovat. |