Kdo salmonelu zažil na vlastní kůži, ten si užil kruté chvíle a tak bych to, jak se o to snaží někteří diskutující, nezlehčoval.
Nepleť si to s legionelou, účinná teplota se uvádí 75 °C po dobu pěti minut v jádru potraviny. Var a teploty nad 100 °C salmonely spolehlivě ničí.
Musíme přejít na skopové, jako muslimové..Ani kuře ani vepřové a už vůbec ne hovězí.. Nejlepší bude když si nasypeme do talíře trochu zrní.... a budeme fit...
Nekde jsem nedavno cetl, ze kureci ma vetsinou salmonelu. Je to zrejme uplne bezny jev. Proto je pri priprave kureciho nutna zvysena hygiena a oddelene zpracovani. Tomanovi vadi jako agropodnikatelovi dovoz hoveziho a Babisovi zase kureci.
Mám nejasný dojem, že pokud budu chtít, tak najdu salmonelu ve všem.
Ve veškerých potravinách před tepelnou úpravou. To je jak hledat lidský mozek, kde nebude miligram cholesterolu. A sádlo bez tuku.
Ví to každý učeň kuchařů. I domovnice vod vedle. Blbci z Lidovek, politici, ...... ovšem musí krmit ovce bojovými informacemi. Jedem na Polsko! Ani gram červený řepy!!!
On ten problem spociva v tom, ze z venku vidi, ze protekcionisticka opatreni zavadeji dva politici, majitele agrochemickych kombinatu. Pred pul rokem nasli salmonelu v kurecim z Vodnan A KDO Z VAS TO VI? A nebylo to poprve. Natoz, aby veterinari kontrolovali kazdy auto z Vodnan. Je to ilustrace toho, jak muze vypadat stret zajmu.
Vůbec se nechci polských flinků a podvodníků zastávat, ale kolik lidí zemřelo v souvislosti se špatnou kvalitou polských potravin? Asi nikdo že? A 3 poláci umřeli v po požití alkoholu z Čr (methanolová kauza). Určitě je Burešovi úplně jedno, když převedl firmu do svěřeneckého fondu, že se mu daří, po problémech polských firem, prodávat ty jeho salmonelické kuřata.
Už jsme dostali jedno varování od evropské komise, že MÓC kontrolujeme polské hovězí...a oni začnou kontrolovopat i kuřecí, to už v Bruselu nerozdýchají... ;-)) za to budou na Čechy určitě nějaké sankce... ;-)