Domnívám se, že samotný dusičnan amonný je pouze silné okysličovadlo, k tomu, aby vybuchoval musí být smísen s nějakou hořlavinou, (např. jemné piliny, uhelný prach, cukr).
Jste dobry chemik. Skoro kazdy horlavy prach vybuchuje. V dole vybuchne uhelny prach i mouka jak znamo vybuchuje. Je to problem velkych povrchu. Roli hraje staticka elektrina.
Tak prekurzory výbušnin bude zakázané prodávat? No podíval jsem se na hliníkový prášek a hypermangan, což je celkem spolehlivá i když trochu dražší kombinace, a zdá se, že jsou stále volně v prodeji.
Obávám se, že potraviny z našich polí přehnojených dusičnany nám ničí zdraví víc, než kdyby to hnojivo jednou bouchlo
Dohledejte si co je Haberův-Boshův proces a zkuste odhadnout, kolik tak zhruba lidí by ta naše zeměkoule uživila bez toho jak vy ríkáte : "přehnojování dusičnany". Budete poměrně dost nemile překvapen