Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Další rána pro kina. Premiéru na streamovacích službách zvažuje i Godzilla vs. Kong

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - Dalším významným filmem, který přemýšlí o úplném přeskočení premiéry v kinech, je podle nových informací snímek Godzilla vs. Kong. Ten proti sobě postaví dvě legendární filmová monstra. Zájem o film údajně již projevily společnosti HBO a Netflix.

Snímek Godzilla vs. Kong (2021). foto: KAIJU NEWS

Godzilla vs. Kong je obřím projektem už od svého oznámení. Jde o vlajkovou loď projektu legendárních filmových monster MonsterVerse studia Warner Bros., projektu, jenž má vyšlapat cestu dalším podobným filmům. O to překvapivější je informace, že se Godzilla vs. Kong možná nedostane ani do kin. 

Snímek měl mít původně premiéru již letos v březnu, ale koronavirová pandemie plány zhatila. Nekoná se ani odložená premiéra letos v listopadu. Snímky s tak obrovským (ačkoliv v tomto případě neudávaným) rozpočtem jako tento tratí obrovské peníze čekáním na otevření kin. Dalším problémem je fakt, že příští rok bude „narvaný“ filmovými hity právě proto, že se do něj přesune podstatná část produkce letošního roku. Řešení se nabízí v podobě streamovacích společností. 

Podle magazínu The Hollywood Reporter je online premiéra filmu pravděpodobná. Zájem již projevily společnosti HBO a Netflix, přičemž druhá jmenovaná údajně nabídla částku 200 milionů dolarů. 

Je ale možné, že studio Warner Bros. zvolí podobný postup jako s filmem Wonder Woman 1984, jež bude mít premiéru letos v kinech a souběžně na službě HBO Max. V každém případě na tom ale nejvíce ztratí multiplexy, které spoléhají na velké filmové hity a z nich plynoucí přísun diváků. 

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...