Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Detektivové od Nejsvětější Trojice jsou zpět. Novinka Vodník bude mít baladický rozměr

Kultura

  16:00
PRAHA - Další trilogie ze série Detektivové od Nejsvětější Trojice přivede na televizní obrazovky v neděli znovu majorku Výrovou v podání Kláry Melíškové. V předposlední sérii z dílny režisérů Jana Hřebejka a Viktora Tauše a scenáristy Petra Jarchovského řeší případ, u kterého řada nesrovnalostí poukazuje na chybný výsledek letitého pátrání. Série se jmenuje Vodník, důležitá v ní je vražda dítěte spáchaná před 25 lety a hororově ponurý příběh odkazuje ke stejnojmenné baladě Karla Jaromíra Erbena. Seriál bude mít premiéru 31. března.

Klára Melíšková jako Marie Výrová. Minisérie Vodník (2019). foto: ČESKÁ TELEVIZE

Sérii režíruje Viktor Tauš, který pro baladickou stylizaci opět sáhl k nezvyklému barevnému zpracování a snímání interiérů a exteriérů. Kromě Kláry Melíškové se ve filmech objeví Václav Neužil, Lenka Krobotová, Zuzana Stivínová, Pavla Beretová, Stanislav Majer, Miroslav Krobot, Miroslav Táborský či Miroslav Hanuš.

Václav Neužil jako Petr Třebovický. Minisérie Vodník (2019).
Pavla Beretová jako Natálie Třebovická. Minisérie Vodník (2019).

Role jsem psal na tělo. Zjišťuji, jestli je mi vedle herce fyzicky dobře, říká režisér seriálové komedie Za Oponou

„Tři dívky jsou svědky hrůzného zločinu. Ve své imaginaci tehdy uvěří, že viděly vraha a že jím byl vodník. Ta představa je pronásleduje i po 25 letech. Konfrontace se zločinem stále ovlivňuje jejich životy a tak se jedna z nich rozhoduje obrátit se na Majora Výrovou s prosbou o přešetření tohoto dávno uzavřeného případu,“ řekl režisér Viktor Tauš. „Pro mne je Vodník především studií toho, co s naší povahou, ve smyslu jednotlivců i společnosti, dělá konfrontace se zlem, které není pojmenováno, objasněno a správně vyšetřeno,“ dodal.

První ze série trilogií byl Případ pro exorcistu, který sledovalo na obrazovkách ČT v průměru 1,37 milionu diváků. Následující Modré stíny v průměru před obrazovky přilákaly přes 893 tisíc diváků. Třetí sérii Pět mrtvých psů ČT nedávno reprízovala.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!