Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Drama až na dřeň. Apple TV+ má po několika nezdarech konečně seriálový hit

Kultura

  18:00
Během zveřejnění čtvrtletních výsledků firmy Apple poznamenal výkonný ředitel Tim Cook, že streamovací službě Apple TV+ se díky koronavirové karanténě výjimečně dařilo. Velkou zásluhu na tom má i první seriálový hit platformy, temný příběh Defending Jacob (Obhájit Jacoba) s Chrisem Evansem v hlavní roli.

Seriál Defending Jacob (2020). Tvůrce: Mark Bomback. foto: Apple

Když služba Apple TV+ 1. listopadu loňského roku odstartovala, nabídla do začátku „jen“ čtyři původní seriály. Tím nejoblíbenějším z nich byl bezpochyby The Morning Show, příběh novinářů z ranní zpravodajské redakce s Jennifer Anistonovou v hlavní roli. Zbytek seriálů Applu ale poměrně rychle zapadl mezi konkurencí nabízenou HBO nebo Netflixem. Nepomohly tomu ani vlažné recenze od kritiky. 

Seriál Defending Jacob (2020). Tvůrce: Mark Bomback.
Seriál Defending Jacob (2020). Tvůrce: Mark Bomback.

Apple si stejně jako jeho konkurenti přesná data o sledovanosti přísně střeží, ale podle všeho se služba konečně po půl roce od své premiéry dočkala druhého seriálového hitu. Defending Jacob si odbyl svou premiéru 24. dubna a podle všeho jde o jeden z tří nejúspěšnějších produktů Apple TV+.

Příběh se točí okolo Andyho Barbera (Chris Evans) a jeho syna Jacoba (Jaeden Martell). Čtrnáctiletý chlapec je totiž obviněn z vraždy. Andy Barber je navíc okresním prokurátorem, věčně rozpolceným mezi prací a vlastní rodinou.

Seriál na motivy stejnojmenného románu Williama Landaye vytvořil Mark Bomback (Válka o Planetu opic, Nezastavitelný). 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!