Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Film Avengers: Endgame se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob

Kultura

  12:59aktualizováno  19:38
LOS ANGELES - Americký snímek Avengers: Endgame, který završuje ságu z epického světa marvelovských superhrdinů, se dnes stal nejvýdělečnějším filmem všech dob. Vydělal již 2,79 miliardy dolarů (v přepočtu asi 63,5 miliardy korun), uvedl na svých stránkách server Box Office Mojo, mapující tržby filmů.

Avengers: Endgame, nejvýdělečnější snímek všech dob. foto: Twitter.com/@IGN

Snímek tak předstihl film Avatar režiséra Jamese Camerona z roku 2009, který celosvětově utržil 2,7897 miliardy dolarů (téměř 64,5 miliardy korun podle tehdejšího kurzu). Srovnávání vybraného vstupného v absolutních číslech má nicméně své nedostatky, protože nebere v potaz inflaci ani vzrůstající ceny lístků do kina.

„Endgame rozdíl dorovná do neděle, až se sečtou víkendové tržby,“ uvedla filmová společnost Walt Disney v sobotním prohlášení. A měla pravdu.

Superhrdinové se vrací do Česka. Prodloužená verze posledních Avengers se podívá i do tuzemských kin

Snímek Avengers: Endgame měl světovou premiéru letos 22. dubna v Los Angeles. Koncem června se ale společnost Disney rozhodla poslední díl Avengers obohacený o další záběry uvést do kin znovu. V tržbách se totiž snímek začal blížit dosud nejúspěšnějšímu Avataru. Nyní Avengers vydělali 2,7902 miliardy dolarů, z toho přes 30 procent v amerických kinech a zbytek v zahraničí.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...