Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Asterix a kouzelná chůva pojedou na zádech obřího robota

Kultura

  18:15
PRAHA - Předvánoční týden míří do českých kin tři snímky. Volné pokračování akční série Transformers doplní kreslená nakládačka Římanům a nová verze pohádky o oblíbené chůvě.

Snímek Bumblebee (2018). Režie: Travis Knight. foto: CinemArt

Bumblebee

Charlie (Hailee Steinfeldová) si k osmnáctým narozeninám přeje pořádné auto. Dostane ale jen nevýrazný žlutý vůz a ještě ve velmi špatném stavu. Problém je, že to auto je obrovský robot jménem Bumblebee. Kdysi hrdinný Transformer, který se ukryl před světem. Když jeho tajemství vyplave na povrch, musí Bumblebee znovu utéct. V patách jsou mu totiž vládní agenti. Naštěstí má po boku Charlie, se kterou se velmi rychle skamarádí. 

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

Filmové premiéry: Pavoučí hrdinové se v souboji postaví vládci Atlantidy

Malá galská vesnička už dlouhou dobu odolává římským nájezdům. Důvodem je magický lektvar moudrého druida Panoramixe. Když ale utrpí ošklivý pád, dojde mu, že je načase, aby tajemství lektvaru předal dál. Spolu se svými přáteli Asterixem a Obelixem se vydává hledat vhodného následovníka. To se ale jednoduše řekne...

Mary Poppins se vrací

Píše se rok 1930 a Londýn se právě zmítá v ekonomické krizi. Michael je trochu zoufalý muž, který má problém uživit své tři děti. Jednoho dne se ale na prahu jeho domu zjeví tajemná Mary Poppins. Výstřední žena není jen tak ledajaká chůva - Poppins totiž umí kouzlit. Díky tomu může pomoci nalézt Michaelovi a jeho rodině ztracené štěstí.