Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Filmové premiéry: Spider-Man zažívá s hnijícími nemrtvými zakázaný románek

Kultura

  18:00
PRAHA - První červencový týden míří do českých kin jen tři filmy. Nízký počet ale vyvažuje jejich kvalita. Komiksové dobrodružství, které se odehrává i v Praze, doplní film z příchutí rozkladu od filmového mága Jima Jarmusche a romantická komedie se skvělým hereckým obsazením.

Snímek Mrtví neumírají (2019). Režie: Jim Jarmusch. foto: CANNES/ANIMAL KINGDOM

Spider-Man: Daleko od domova
USA, režie: Jon Watts

Takovéhle prázdniny si Peter Parker, jinak také maskovaný superhrdina Spider-Man, určitě nepředstavoval. Ještě se ani pořádně nevzpamatoval ze smrtí svého mentora Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Školní výlet po Evropě měl být pro něj útěkem před realitou. Idylu mu ale naruší Nick Fury (Samuel L. Jackson), který potřebuje naléhavě pomoct s v boji se zlem. Žádný z mocných hrdinů totiž není dostupný a tak záchrana světa padne na bedra mladého Peterova. Někdo totiž v evropských metropolích vyvolává ničivé přírodní elementály. Spider-Manovi stane po boku tajemný Quentin Beck alias Mysterio (Jake Gyllenhaal). Ten ale možná sleduje své vlastní cíle.

Mrtví neumírají
USA, režie: Jim Jarmusch

„Říkal jsem ti, že to špatně skončí,“ oznamuje až znuděným hlasem policista Ronald Peterson (Adam Driver). Jeho kolega Cliff Robertson (Bill Murray) ještě znuděněji přikyvuje. Kolem nich se městem prochází horda nemrtvých. Jenže Jarmuschovi nemrví nejsou jen taková obyčejná krvelačná horda. Neprahnou po mozcích, ale po tom, co měli rádi za svého života. Jak se asi maloměsto vyrovná s nečekanou událostí? 

Srážka s láskou
USA, režie: Jonathan Levine

Charlotte Fieldová (Charlize Theronová) je prostě hvězda - vzdělaná, šarmantní a obecně prostě dokonalá. Shodou náhod také hodlá kandidovat na prezidentku Spojených států. Fred Flarsky (Seth Rogen) je sice talentovaný novinář, ale jinak flákač s nulovým citem pro módu a výběr restaurací na romantickou večeři. Oba se znají, protože Charlotte totiž dříve dělala Fredovi chůvu. Kandidující Charlotte si tedy najme Freda, aby jí psal volební řeči. Jenže nakonec se mezi nimi začne rodit i něco jiného, než pracovní poměr...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...