Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

‚Jste na nejbezpečnějším místě v Německu.‘ Účastníci Big Brothera už ví o koronaviru

Kultura

  14:00
BERLÍN - Účastníci čtrnácté série německé verze reality show Big Brother byli pravděpodobně ti poslední lidé v Evropě, kteří netušili o celosvětové pandemii. Televize Sat.1 na žádosti fanoušků překvapeným soutěžícím včera večer novinku oznámila.

To se to koupe, když o okolním světě nevědí nic. Německý Big Brother (2020). foto: DPA

Někteří z obyvatel vily na záznamech pláčou. Soutěžící kromě nepříjemných novinek dostali možnost pokládat otázky dozorujícímu lékaři a vidět nahrané zprávy od svých příbuzných.  Jedna ze soutěžících (povoláním pečovatelka) novinky nesla těžce, protože se začala strachovat o svou matku, která má dlouhodobě nemocné plíce. Všichni ale situaci obecně vzato přijali s chladnou hlavou. 

Náladu pomohly zvednout nahrané zprávy od příbuzných. Ti žertovali o tom, že soutěžící se právě nacházejí dost možná na nejbezpečnějším místě v celém Německu. Jiní zase ve vtipu prosili aktéry soutěže, aby při odchodu z vily vzali toaletního papíru co unesou. „O nic nepřicházíte. Všechno venku je stejně zavřené,“ zaznělo také. 

Hororové probuzení z reality show. Účastníci Big Brothera v Německu netuší, že venku vypukla globální pandemie

Psychické zhroucení žádného ze soutěžících naštěstí nenastalo.  Podobná sdělení s sebou totiž obecně přinášejí velká psychická rizika. Nyní má Německo více než 7 tisíc případů nákazy a 14 mrtvých. To může představovat pro nic netušící soutěžící obrovský šok. Podobný zažili v roce 2001 soutěžící americké verze Big Brothera. Pro ně byla izolace od okolního světa narušena informacemi o právě proběhlém teroristickém útoku na 11. září. Situace byla o to horší, že jeden ze soutěžících měl ve věžích Světového obchodního centra příbuzného.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!