Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kam zmizelo kolo? V úvodní znělce Simpsonových byla dvacet let ta stejná chyba

Kultura

  10:00
SPRINGFIELD - V seriálu Simpsonovi (The Simpsons) se za třicet let jeho vysílání objevilo mnoho chyb, ať už šlo o logiku nebo časovou posloupnost. Jen jedna z nich se ale opakovala každý díl po dvě desetiletí. Žlutá rodinka má totiž doma magickou garáž.

První díl blíbeného seriálu Simpsonovi měl premiéru 17. 12. 1989. foto: Reprofoto

Slavná animovaná znělka seriálu Simpsonovi s hudbou skladatele Dannyho Elfmana existuje ve třech různých verzích podle animace. První verze se starým vzhledem postav byla použita jen pro první sérii v roce 1989. V roce 1990 vznikla druhá verze, která seriálu vydržela až do roku 2009. Přinesla vylepšenou animaci, nové scény a vzhledy postav. V roce 2009 pak vznikla třetí verze znělky, která kromě vylepšené animace a lepší barevné saturaci dávala větší prostor speciálním verzím, jako byla ta inspirovaná Hrou o trůny

Už první verze znělky obsahovala chybu v garáži Simpsonových. Ačkoliv v druhé verzi proběhl animační „facelift“, ona chyba nezmizela. Objevovala se tak v každém dílu v prvních dvaceti sériích. 

Když Homer Simpson dorazí do garáže vlastního domu, po pravé straně stojí u ponku několik krabic, jízdní kolo a hrábě. V dalším záběru, kdy ho Marge svým autem vystrkuje ven, stojí na stejně straně jen dvě bedny. Jedna má navíc úplně jinou barvu.

Homer přijíždí. Napravo jsou bedny, kolo a hrábě.

Homer uhýbá autu. Na místě jsou jen dvě krabice.

To, že jde opravdu o chybu, pak potvrdila třetí verze úvodní znělky. Ta bedny, kolo a hrábě nahradila jen Homerovým pracovním ponkem. Ten je správně umístěn i v dalším záběru, kdy otec od rodiny uhýbá před autem.

Simpsonovi jsou nejdéle běžícím animovaným seriálem (debutovali v roce 1989), nejdéle běžícím americkým sitcomem, mají ze všech seriálů nejvíce světových celebrit v epizodních rolích a také obdrželi neuvěřitelných 85 nominací na prestižní televizní ceny Emmy a řadu z nominací také proměnili. Loni  završili již 30. sérii a dostali se tak na celkový počet 662 dílů.

Když budeme vycházet z toho, že jedna epizoda má přibližně 22 minut, tak vidět je všechny by odhodlanému divákovi trvalo přes deset dní soustavného sledování.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!