Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kariéra netradičním pohledem. Johnny Depp chystá muzikál o rukavici Michaela Jacksona

Kultura

  5:00
PRAHA - V lednu příštího roku bude mít premiéru muzikál o Michaelu Jacksonovi. A to pohledem ikonického kusu jeho šatníku. Ten navíc bude v novém díle mimozemského původu a lačnící po chlapecké krvi.

Michael Jackson foto: Reuters

Příběh Krále popu tak, jak ho nikdo nezná. Život Michaela Jacksona se všemi úspěchy, pády a sexuálními skandály odvyprávěný „očima“ jeho proslulé bílé rukavičky s výšivkou paillette. To je muzikál s krkolomným názvem For the Love of a Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, As Told By His Glove (Pro lásku rukavice: neautorizovaná hudební bajka o životě Michaela Jacksona, takto odvyprávěná jeho rukavicí).

Michael Jackson a Wade Robson.
Michael Jackson a Wade Robson.

Podle Juliena Nitzberga, tvůrce netradičního muzikálu, jde o „čerstvý, aktualizovaný pohled na všechny záhadné síly formující Michaela Jacksona. A také na skandály, které ho sužovaly“. 

Michael Jackson

Webu Page Six Nitzberg řekl, že ho kontaktovala blíže neupřesněná televize, aby pro ni napsal film o Jacksonovi. Nápad na muzikál se zrodil poté, co z filmu sešlo kvůli názorovým rozdílům. Nitzberg se totiž s vedením televize neshodl v názorech na Jacksonovo sexuální zneužívání nezletilých chlapců. 

Muzikál se navíc nebude brát příliš vážně, protože samotná rukavice by údajně měla být mimozemšťanem nutícím Jacksona k sexuálním přečinům nedávno velmi medializovaným v dokumentu televize HBO nazvaném Leaving Neverland. Rukavice se totiž krmí panenskou krví chlapců a nutí hostitele, aby ji pro ni získával.

Velkým jménem spojeným s muzikálem je herec Johnny Depp. Nitzberg již dříve spolupracoval s hercovou produkční společností Infinitum Nihil na hudební biografii zpěváka Tiny Tima.