Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Mezi Litomyšlí a Vysokým Mýtem projíždějí vlaky zónou umění

Kultura

  7:00
LITOMYŠL - Lidem jedoucím vlakem na trati Litomyšl - Vysoké Mýto zpestřil cestu kulturní zážitek. Za jízdy jim hrála živá kapela, v okolní krajině mohli vidět výtvarné instalace, na nádražích a zastávkách výstavy fotografií, performance nebo divadelní představení. Umělecký projekt nazvaný Lokálka připravilo občanské sdružení Ryba řvoucí a potrvá do 17. srpna.

Cestující na trati Litomyšl - Vysoké Mýto se budou až do 17. srpna setkávat s hudebními vystoupeními, výtvarnými objekty v krajině z přírodních materiálů, divadelními představeními či výstavou fotografií. foto: ČTK

"Umění vystupuje z galerií a přichází k lidem přímo do vlaku i do krajiny. Oslovujeme tak úplně jinou sortu lidí, kteří se jinak o umění vůbec nezajímají," řekla Tereza Koníčková z pořádajícího sdružení.

Multikulturní expozici podél trati i na zastávkách vytváří skupina asi 20 umělců i neumělců.

Umělecký projekt zpestří lidem cestování ve všední dny od 13:00 do 16:00, první spoj jede z Litomyšle, v sobotu od 13:00 do 17:30 se startem a koncem ve Vysokém Mýtě. V pátek a sobotu budou na nádražích v Litomyšli a Vysokém Mýtě koncerty a divadelní představení. Bližší informace jsou na webu sdružení.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...