Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Na diváky Hry o trůny čeká ,zrzoun‘ Ed Sheeran a pouhých třináct dílů do konce

Kultura

  6:00
Při panelové diskuzi na filmovém festivalu ve městě Austin v Texasu tvůrci seriálu Hra o trůny oznámili, že poslední osmá série bude se šesti díly nejkratší ze všech. Do konce tak zbývá jen třináct dílů. Zároveň informovali, že v sedmé sérii si zahraje i populární zpěvák a kytarista Ed Sheeran.

Noční hlídka v čele s Jonem Sněhem (uprostřed, Kit Harington) se připravuje na obranu Černého hradu před armádou Divokých. V bitvě zahyne také Ygritte (Rose Leslieová), Jonova milá . foto: HBO

Poslední série Hry o trůny bude nejkratší ze všech. Dan Weiss a David Benioff, tvůrci seriálu, na diskuzi na filmovém festivalu SXSW v americkém Austinu prozradili, že finále bude mít dílů jen šest.

Oznámení přišlo poté, co v neděli potvrdili, že sedmá série bude mít dílů jen sedm. „Poslední série bude mít jen šest epizod. Už od začátku jsme chtěli vyprávět takový sedmdesátihodinový film. Ten bude mít nakonec hodin sedmdesát tři, ale zůstal ve víceméně stejné podobě, jako jsme ho zamýšleli na začátku,“ sdělil při diskuzi David Benioff.

Seriál Hra o trůny vytvořil rekord v historii cen Emmy

Zároveň tvůrci prohlásili, že sedmou sérii, která bude mít premiéru v 16. července, čeká několik velkých jmen v epizodních rolích.

„Už několik let jsme se snažili dostat do seriálu Eda Sheerana, abychom překvapili Maisie Williamsovou (Arya Stark) a tentokrát se nám to povedlo,“ prozradil David Benioff.

Emilia Clarkeová jako královna Daenerys Targeryen v seriálu Hra o trůny.
Nabízím pomoc. Za informace. Tyrion Lannister (vlevo, Peter Dinklage) sleduje...

Ed Sheeran je britský zpěvák s charakteristickou image a všech šestnáct singlů z jeho nového alba se umístilo v top 20 žebříčku britských písní. Jeho role v seriálu je zatím neznámá.

Sedmá série nebude první, kde si hudební celebrity zahrají epizodní role. Členové metalové kapely Mastodon si v páte sérii zahráli na Divoké, lidi žijící v ledových pustinách za Zdí. V šesté sérii si skupinu potulných muzikantů zahrála u nás oblíbená kapela Of Monsters and Men.

Ed Sheeran se v roce 2015 představil publiku i v Praze v Tipsport aréně.