Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Na oba koncerty Sheerana přišlo do Letňan celkem 150 tisíc diváků. Mohou se zapsat mezi největší této dekády

Kultura

  11:18
Praha - Dva koncerty zpěváka Eda Sheerana přilákaly do Prahy celkem 150 tisíc diváků. Lístky na vystoupení v pražských Letňanech 7. července byly vyprodány během několika hodin, pořadatelé proto přidali v pondělí druhý koncert. Vystoupení se zařadilo mezi nejnavštěvovanější koncerty v České republice. Za pořádající agenturu Charmenko CZ o tom informoval Roman Helcl.

Fanoušci Eda Sheerana na jeho pražském koncertu. foto:  Michal Šula, MAFRA

One man show ryšavého chlapce. Ed Sheeran věděl, na jakou strunu českého publika zahrát

Tabulce největších koncertů v Praze vévodí vystoupení Rolling Stones ze srpna 1995, na Strahovský stadion tehdy dorazilo na 130 tisíc lidí, jen o 10 tisíc méně fanoušků pak o rok a měsíc později přilákal na Letenskou pláň zpěvák Michael Jackson. Téměř stejný počet lidí přišel také v září 1994 na Strahov na koncert kapely Pink Floyd.

Ed Sheeran na koncertě v pražských Letňanech.
Většina návštěvníků dorazila na koncert Eda Sheerana metrem, stanice linky C...

„Jsme nadšení, že se nám podařilo přiblížit k první trojce nejnavštěvovanějších koncertů v České republice, byť ten náš se konal během dvou dnů. Velikostí se může zapsat mezi největší vystoupení této dekády,“ uvedla za organizátory Michaela Jiráčková.

Na koncert Eda Sheerana dorazilo do Letňan téměř 80 tisíc fanoušků, zařadí se tak k největším v Česku

Atraktivitu pražského koncertu podle pořadatelů zvýšil fakt, že populární umělec vynechal okolní státy jako Polsko nebo Slovensko. Do České republiky se vrátil po čtyřech letech po svojí vyprodané tuzemské premiéře v Tipsport Areně.

Na nedělním koncertu bylo v hledišti téměř 80 tisíc návštěvníků, do Letňan dorazilo předtím nejvíce lidí před třemi lety na koncert AC/DC, který sledovalo 60 tisíc fanoušků. Podobný počet lidí jako první ze dvou koncertů Sheerana přilákalo ještě vystoupení U2 (srpen 1997), slovenské kapely Elán (září 2003) nebo českého Kabátu (září 2014).

V Praze přestala na týden jezdit část linky metra C. Kvůli koncertu Eda Sheerana je výluka o den kratší

Britský zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran, považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné popové hudební scény, přijel do Prahy v rámci svého evropského turné Divide 2019. Osmadvacetiletý hudebník má čtyři trofeje Grammy, pětkrát získal Brit Award a řadu dalších prestižních cen. Na konci roku 2017 obdržel Sheeran Řád britského impéria za své aktivity v oblasti hudby a charity. Sheeranovy koncerty patří v současné době k nejprodávanějším na světě. Podle loňského žebříčku časopisu Forbes je Sheeran třetím nejlépe placeným hudebníkem na světě, loni vydělal 110 milionů dolarů, tedy v přepočtu 2,5 miliardy korun.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...