Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Nenávist i ve skutečném světě. Dostávám výhrůžky smrtí, přiznal herec z Živých mrtvých

Herec Seth Gilliam jako otec Gabriel. foto: AMC

LOS ANGELES - Herec Seth Gilliam hraje v posapokalyptické televizní sérii Živí mrtví (The Walking Dead) postavu kněze Gabriela Stokese. Kvůli svým činům v poslední sérii si vysloužil nenávist fanoušků. Někteří z nich ale zacházejí tak daleko, že Gilliamovi kvůli roli vyhrožují smrtí.
  16:00

Gabriel Stokes se v seriálu objevil v páté sérii. Jevil se jako zbabělý, neloajální a nepříjemný člen skupiny přeživších. Už od svého uvedení se tak pravidelně zařazoval na žebříček nejhorších postav celého seriálu. I když v posledních sériích jeho postava prošla proměnou k lepšímu, fanouškům to nestačilo.

Seriál živí mrtví (The Walking Dead).
Soutěž Miss Zombie 2018. Seriál Živí mrtví: Počátek konce.

V rozhovoru pro magazín Digital Spy jeho představitel Seth Gilliam popsal, že skalní příznivci postapokalyptického seriálu snad ani nerozlišují fikci od reality. „Během let mi vždycky přišlo fascinující, že diváci někdy nepoznají, že už nejde o seriál. Myslí si, že jsem skutečný Gabriel Stokes. Posílají mi výhrůžky smrtí a jiné nelichotivé věci. To je opravdu neskutečné,“ popsal herec. 

Gilliam není prvním hercem ze seriálu, jemuž lidé vyhrožovali smrtí. Josh McDermitt, představitel Eugena, musel kvůli výhrůžkám dokonce zmizet ze sociálních sítí. 

V případě Živých mrtvých jde stále o silnou značku. Seriál se koncem loňského roku dočkal již desáté série. K tomu je nutné připočíst dva vedlejší seriály (Živí mrtví: Počátek konce a Živí mrtví: Svět po katastrofě), několik videoher a podle dostupných informací dokonce i několik filmových zpracování.