Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Nestárnoucí kriminálník. Pierce Brosnan chystá vlastní variaci na Dannyho parťáky

Snímek The Misfits (2021). foto: Avenue Entertainment

LOS ANGELES - Exotika, rychlá auta, soukromé tryskáče a zlatý lup v hodnotě milionů dolarů. Snímek The Misfits (dalo by se volně přeložit jako Zmetci) má ale v rukávu jedno eso - bývalého agenta 007 Pierce Brosnana v hlavní roli. Do kin se film podívá letos v červnu.
  18:00

Richard Pace (Brosnan) je podvodníček s bohatou kariérou. Když jej ale naverbuje tým mladých zločinců, musí jim „stará škola“ ukázat, jak se vlastně to kriminální řemeslo dělá. Tým má v merku zlato v hodnotě několika milionů dolarů. Háčkem je, že je lup ukrytý za zdmi jedné z nejzabezpečenějších pevností na světě. 

Snímek The Misfits (2021).
Snímek The Misfits (2021).

Do režisérského křesla usedl finský režisér Renny Harlin (původně Lauri Mauritz Harjola). Ten je podepsaný pod béčkovými akčními a hororovými filmy nabízejícími oddychovou zábavu. Mezi jeho díla patří například Záhada Hory mrtvých nebo Zametač stop. V devadesátých letech ale natočil i takové hity jako Smrtonosná past 2 nebo Cliffhanger

Ve filmu si dále zahrají  Jamie Chung, Tim Roth, Hermione Corfieldová, Nick Cannon, Gonzalo Menendez nebo Mike Angelo. Autory scénáře jsou Robert Henny (Tajemná zbraň) a Kurt Wimmer (Ctihodný občan, Králové ulice). 

Snímek má poměrně skromný rozpočet zhruba 55 milionů dolarů. První Dannyho Parťáci měli pro srovnání rozpočet o třicet milionů vyšší. To ale neznamená, že by z The Misfits nemohla být slušná akční podívaná. 

Témata: Film, Kultura

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!