Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Nový snímek Wonder Woman 1984 zaznamenal nejúspěsnější uvedení filmu během pandemie

Kultura

  22:06
New York - Film Wonder Woman 1984 americké režisérky Patty Jenkinsové měl za vánoční víkend celosvětově tržby 36,1 milionu dolarů (774,8 milionu dolarů). Z toho připadá 16,7 milionu dolarů na kina ve Spojených státech a v Kanadě. Znamená to nejúspěšnější uvedení filmu během pandemie. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na distributora Warner Bros.

Gal Gadotová jako Wonder Woman. Snímek Wonder Woman 1984. Režie: Patty Jenkins. foto: DC COMIC

Ačkoli se v kontextu pandemie jedná o úspěch, tržby jsou zlomkem běžných výnosů při uvedení velkorozpočtového akčního filmu, připomíná Reuters.

Amazonka proti koronaviru. Nová Wonder Woman bude mít premiéru souběžně v kinech i na HBO

Ve Spojených státech sledovaly Wonder Woman 1984 miliony diváků prostřednictvím služby HBO Max společnosti WarnerMedia, která spadá pod skupinu AT&T. Hollywoodské studio už na počátku prosince informovalo, že bude nabízet všechny nové filmy na streamovací službě HBO Max ve stejný čas jako v amerických kinech.

Distributor zároveň potvrdil, že série, jejíž první díl se jmenuje Wonder Woman, bude mít třetí pokračování. Režírovat ho má opět Jenkinsová, která napíše i scénář.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...