Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Novým Batmanem má být ‚upír‘ Robert Pattinson. V roli netopýřího muže by nahradil Bena Afflecka

Kultura

  13:32
Praha/Los Angeles - Největším kandidátem na představitele Temného rytíře v chystaném snímku Batman je podle serveru Variety hvězda upíří ságy Stmívání Robert Pattinson. Nový film s netopýřím mužem natáčí Matt Reeves a do kin by měl jít za dva roky.

Ben Affleck jako Batman. foto: WARNER BROS

S odkazem na své zdroje server Variety uvádí, že právě Pattinsona studio Warner Bros. zvažuje ve snímku obsadit. Bena Afflecka, který už Batmana hrát nechce, tak neuvidíme ani na plátně, ani na režisérské židli. Tu v lednu 2017 obsadil právě tvůrce Válek o planetu opic Matt Reeves, který údajně scénář nového filmu od podlahy předělal. Volnou ruku pak dostal i při obsazení hlavní role filmu a svým krokem jistě potěší mnohé fanynky Roberta Pattinsona.

Studio Warner Bros. dopřálo režiséru Reevesovi spoustu času k sepsání scénáře a doufá, že po zklamáních s předchozími díly Batman versus Superman a Ligou spravedlnosti se v tomto nejnovějším provedení dočkají lepších výsledků.

Měli to těžké, ale už bude dobře. A takhle to s Bellou (Kristen Stewartová) a Edwardem (Robert Pattinson) bude napořád

Server Deadline tvrdí, že režisér Reeves ani warner Bros. se stále nerozhodli a ve hře je ještě herec Nicholas Hoult, hvězda nového životopisného snímku Tolkien. 

Mladý J. R. R. Tolkien (Nicholas Hoult, vpravo) a Edith Brattová, později Tolkienová (Lily Collinsová)

Pokud by se novým Brucem Waynem stal třiatřicetiletý Pattinson, byl by tak druhým nejmladším hercem v této roli a zároveň devátým představitelem v řadě, který okřídleného netopýřího muže ztvární. Nejčastěji, čtyřikrát, se v roli Batmana objevil právě jeho poslední představitel Ben Affleck.

‚Zpackal jsem to.‘ Režisér Schumacher se konečně omluvil za film Batman a Robin

Fanoušci v diskuzi pod zprávou na twitterovém účtu Robertt Pattinson Worldwide jsou převážně toho názoru, že Pattinson může být dobrou volbou. Připomínají, že vrcholem jeho kariéry nebyla úpíří sága, a zmiňují jeho herecký výkon v novém oceňovaném sci-fi snímku High Life. 

15.května 2019 v 18:10, příspěvek archivován: 17.května 2019 v 12:22

HIGH LIFE was really good. Robert Pattinson, Juliette Binoche & Mia Goth were incredible in this. Claire Denis subverts any expectations that you had going into the film with a bold, original and brilliant story. There's a lot to unpack but one of this year's best for sure. https://t.co/YlFG0sRWn7

Pattinson v tomto roce natáčí nebo se objeví ve čtyřech filmech: kromě High Life režisérky Claire Denisové hraje ve snímku The Lighthouse režírovaném Robertem Eggersem, historickém dramatu The King pro Netflix, které má nyní premiéru na festivalu v Cannes, a v roce 2020 se na plátně ukáže s filmem Waiting for the Barbarians.

Robert Pattison na slavnostním udílení cen.
Adam West jako Batman v seriálu ze 60. let
Autor: