Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Přichází skutečný zabiják Netflixu? V Americe začala fungovat služba HBO Max

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - HBO Max začala fungovat ve středu 27. května a již při svém spuštění nabízí zhruba 10 tisíc hodin obsahu. Kromě velkých příslibů do budoucna láká Max i na kompletní katalog produktů společnosti WarnerMedia. Do Česka se ale zatím nechystá, ačkoliv expanze do Evropy je téměř jistá.

Seriál Přátelé foto: Reprofoto

Milovníci seriálu Přátelé se po letech dočkají pokračování. Nový díl se bude točit v květnu

Velkým lákadlem HBO Max je kompletní katalog zábavního konglomerátu WarnerMedia. Například oblíbený sitcom Přátelé tak časem docela změní službu a zmizí z Netflixu, kde se dosud nachází. Jedním z velkých lákadel při spuštění měla být právě nová epizoda Přátel, kde se stará parta znovu sejde. Natáčení se ale kvůli koronavirové pandemii odložilo na neurčito.

Režisér Abrams podepsal smlouvu s HBO. Pro službu Max natočí hned tři vysokorozpočtové seriály

Dále služba po spuštění nabízí asi 10 tisíc hodin obsahu. Do nich patří filmy jako Matrix, Pán prstenů, komiksové podívané od DC a Marvelu, seriály Teorie velkého třesku nebo Rick a Morty.

HBO také pro službu Max zapracuje na originálním obsahu. Zatím příliš konkrétních detailů známo není, ale společnost například podepsala smlouvu s oblíbeným režisérem J. J. Abramsem na tři vysokorozpočtové seriály. 

Bájná alternativní verze Ligy Spravedlnosti. HBO vytahuje eso v podobě Snyderovy režisérské verze

Další velkou událostí by mělo být zveřejnění „bájné“ Snyderovy režisérské verze filmu Liga spravedlnosti. 

HBO Max  stojí 14,99 dolarů měsíčně (zhruba 380 korun). To je přesně o dva dolary více, než stojí HD balíček konkurenčního Netflixu (zhruba 330 korun).

Nejlepší to v tuto chvíli mají předplatitelé služby HBO Now, která je dostupná jen v Americe. Za své peníze dostanou program HBO v televizi, předplatné HBO Go a k tomu od konce května ještě HBO Max bez navýšení ceny.

Do Česka se ale platforma zatím nechystá, ačkoliv se předpokládá, že stejně jako v případě HBO GO postupně expanduje z Ameriky i do Evropy. Bylo by ale nelogické, kdyby si televize HBO nechala exkluzivní produkty z Maxu jen pro americké diváky, takže do té doby pravděpodobně přijde s nějakým alternativním řešením. Jedním z takových by mohlo být přesunout v Evropě exkluzivní obsah z Maxu právě na HBO GO. Do té doby, než se sem Max plnohodnotně dostane.

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...