130 let
Seriál Přátelé

Seriál Přátelé | foto: Reprofoto

Přichází skutečný zabiják Netflixu? V Americe začala fungovat služba HBO Max

Kultura
  •   14:00
LOS ANGELES - HBO Max začala fungovat ve středu 27. května a již při svém spuštění nabízí zhruba 10 tisíc hodin obsahu. Kromě velkých příslibů do budoucna láká Max i na kompletní katalog produktů společnosti WarnerMedia. Do Česka se ale zatím nechystá, ačkoliv expanze do Evropy je téměř jistá.

Milovníci seriálu Přátelé se po letech dočkají pokračování. Nový díl se bude točit v květnu

Velkým lákadlem HBO Max je kompletní katalog zábavního konglomerátu WarnerMedia. Například oblíbený sitcom Přátelé tak časem docela změní službu a zmizí z Netflixu, kde se dosud nachází. Jedním z velkých lákadel při spuštění měla být právě nová epizoda Přátel, kde se stará parta znovu sejde. Natáčení se ale kvůli koronavirové pandemii odložilo na neurčito.

Režisér Abrams podepsal smlouvu s HBO. Pro službu Max natočí hned tři vysokorozpočtové seriály

Dále služba po spuštění nabízí asi 10 tisíc hodin obsahu. Do nich patří filmy jako Matrix, Pán prstenů, komiksové podívané od DC a Marvelu, seriály Teorie velkého třesku nebo Rick a Morty.

HBO také pro službu Max zapracuje na originálním obsahu. Zatím příliš konkrétních detailů známo není, ale společnost například podepsala smlouvu s oblíbeným režisérem J. J. Abramsem na tři vysokorozpočtové seriály. 

Bájná alternativní verze Ligy Spravedlnosti. HBO vytahuje eso v podobě Snyderovy režisérské verze

Další velkou událostí by mělo být zveřejnění „bájné“ Snyderovy režisérské verze filmu Liga spravedlnosti. 

HBO Max  stojí 14,99 dolarů měsíčně (zhruba 380 korun). To je přesně o dva dolary více, než stojí HD balíček konkurenčního Netflixu (zhruba 330 korun).

Nejlepší to v tuto chvíli mají předplatitelé služby HBO Now, která je dostupná jen v Americe. Za své peníze dostanou program HBO v televizi, předplatné HBO Go a k tomu od konce května ještě HBO Max bez navýšení ceny.

Do Česka se ale platforma zatím nechystá, ačkoliv se předpokládá, že stejně jako v případě HBO GO postupně expanduje z Ameriky i do Evropy. Bylo by ale nelogické, kdyby si televize HBO nechala exkluzivní produkty z Maxu jen pro americké diváky, takže do té doby pravděpodobně přijde s nějakým alternativním řešením. Jedním z takových by mohlo být přesunout v Evropě exkluzivní obsah z Maxu právě na HBO GO. Do té doby, než se sem Max plnohodnotně dostane.

Autor: Jaroslav Totušek