• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
DVA

DVA | foto: Gunter Bartos / Respekt / mySpace

'Tamti' Dva z Hradce Králové nabízejí desku Kollektt8 zadarmo

Kultura
  •   16:00
PRAHA - Hravý domácí projekt DVA z Hradce Králové, kteří si za své originální debutové album Fonók vysloužili nominaci na cenu Anděl, vystoupí 17. září před originálním seskupením Vienna Vegetable Orchestra. Novou desku nabízejí zadarmo.

Ještě než nastoupí na pódium zeleninová brigáda z Vídně, představí se publiku v Paláci Akropolis dvojice DVA z Hradce Králové. Těžko lze mezi domácími interprety najít někoho vhodnějšího, s Vienna Vegetable Orchestra je spojuje láska k neobvyklým zvukům, dadaisticky hravá estetika i neobvyklý smysl pro humor.

V jejich originální produkci lze zaslechnout beatbox, ohlasy cirkusových či kabaretních písní, tango, pop i laptopové experimenty. Sami svoji hudbu popisují jako "folklórní písně neexistujících národů" a k její neuchopitelnosti přispívá i fakt, že písně jsou zpívané v jejich vlastním jazyce.

Loňské debutové album Fonók vydané na značce Indies Scope je vystřelilo mezi špičku domácí alternativní scény a zaznamenalo ohlas i za hranicemi. Po zásluze figurovali mezi nominovanými na cenu Anděl v kategorii alternativní hudby.

Jejich nové album Kollektt8 nabízí dvojice zdarma ke stažení na stránkách www.2dva.cz/kollektt8.html. Další ukázky jejich muziky si můžou zájemci poslechnout na www.myspace.com/hudba2.

Autoři: Lidovky.cz