Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Žít jako Iron Man. Fanoušci si mohou na Airbnb pronajmout chatu z posledních Avengers

Kultura

  18:00
Fanoušci komiksových filmů od Marvelu si mohou dopřát lahůdku - pobyt v autentické chatě Tonyho Starka, ve které hrdina žije ve snímku Avengers: Endgame. Chata, ve které noc stojí více než 300 dolarů, byla v nabídce ještě dlouho před premiérou filmu. Článek obsahuje vyzrazení částí děje snímku Avengers: Endgame.

Tony Stark/ Iron Man (Robert Downey Jr.). Snímek Avengers: Endgame (2019). Režie: Joe Russo, Anthony Russo. foto: MARVEL

Kdo by si alespoň na chvíli nechtěl připadat jako slavný Avenger? Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve filmu Avengers: Edgame vychovává dceru Morgan (Lexi Rabová) v malebné chatičce u jezírka. Chatička působí proti předchozím Tonyho rezidencím (hlavně z filmové trilogie Iron Man) poněkud stromě, ale jednu výhodu rozhodně má: je totiž opravdová. Fanoušci Avengers se mohou navíc v Tonyho sídle i ubytovat. 

Chata se podle její stránky na portálu Airbnb nachází uprostřed farmy Bouckaert, sídla jezdecké školy Chattahoochee Hills, v americkém státě Georgia. Z nejbližšího velkého města Atlanty to není ani půlhodina jízdy. 

Robert Downey Jr. v roli Iron Mana.
Chris Hemsworth jako Thor ve filmu Avengers: Endgame (2019). Režie: Anthony...

Noc v chatě, která má tři ložnice a tři koupelny, vychází podle sezóny na zhruba 330 až 400 dolarů. Chata už se pronajímá od počátku roku 2018 a recenze má výborné. Z doprovodných fotek to působí tak, že filmaři vzhled chatky pro potřeby natáčení nijak přizpůsobovat nemuseli.

Soudě podle děje filmové série Avengers, Tony Stark strávil v chatě posledních pět let svého života. Přestěhoval se sem pravděpodobně po prohře hrdinů ve filmu Avengers: Infinity War a doufal, že zde prožije klidný zbytek života s dcerou i manželkou Pepper (Gwyneth Paltrowová). Nebylo mu ale přáno.

Poslední rozloučení s Tonym Starkem se koná také v chatě, kterou filmový Avenger tolik miloval. Na jejím zápraží se shromáždila většina hrdinů, kteří chránili Zemi před šíleným titánem Thanosem. Na zápraží, kde si jako komiksový fanoušek můžete dát třeba pivo. 

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.