Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Rodina kolem domu staví plot. Fanoušci Perníkového táty jim házejí pizzu na střechu

Kultura

  16:30
Albuquerque/Praha - Rodinný dům v americkém Albuquerque zažívá nájezdy fanoušků seriálu Perníkový táta (Breaking Bad). Měl v něm totiž seriálový domov hlavní hrdina Walter White. Fanoušci si ze zahrady odnášejí kameny a házejí celé pizzy na střechu. Vlastníci domu se rozhodli postavit kolem něj vysoký plot.

Seriál Breaking Bad (Perníkový táta). foto: Televize AMC

Seriál Perníkový táta sleduje osudy Waltera Whitea (Brian Cranston), který se z obyčejného učitele chemie vypracuje až na drogového šéfa číslo jedna. Má pět sérií, které se natáčely od ledna 2008 do září 2013. Série vyhrála mnoho cen, mezi nimi několik Emmy a dva Zlaté glóby.

Rodinný dům ve městě Albuquerque ve státě Nové Mexiko posloužil filmařům jako exteriér pro seriálový dům Waltera Whitea. Seriál Perníkový táta se pro některé stal kultovní záležitostí a k domu hlavního hrdiny tak proudily řady fanoušků.

Rodinný dům ve městě Albuquerque.

Návykovější než metamfetamin. Fanoušci sestřihali Perníkového tátu jako film

Někteří se přišli na dům jen podívat, ale podle rodiny si část odnáší z pozemku kameny na památku. Pár z nich si dokonce přineslo vlastní pizzu, aby ji mohli hodit na střechu garáže. Přesně tak, jak to udělal Walter White v jedné epizodě. Zoufalá rodina Quintanů, která dům vlastní, se rozhodla učinit tomu všemu přítrž. Kolem domu tak nechala postavit téměř dvoumetrový kovový plot.

O plotu přijela natočit reportáž místní zpravodajská stanice KOB4. Ve zprávě z místa se uvádí, že za těch patnáct minut, co byl štáb na místě, k domu přišlo asi deset fanoušků. O budovu je opravdu zájem.

Walter White (Brian Cranston) stojí před svým domem. Na střechu garáže hodil pizzu.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...