Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Prahou se prohání Ponorka. Němci připravují seriálovou verzi úspěšného filmu

Kultura

  6:00
PRAHA - Barrandovské ateliéry hostí od září natáčení válečného seriálu Ponorka, který má být novou verzí úspěšného stejnojmenného filmu z roku 1981. Zahrají si v něm i hvězdy známé z filmu Dunkerk a seriálu Hra o trůny.

Snímek Ponorka (1981). foto: Bavaria Film

Snímek Ponorka (Das Boot) režiséra Wolfganga Petersena vypráví o osudech německých námořníků, kteří sloužili na palubě ponorky U96. Petersen scénář napsal podle stejnojmenného románu Lothara-Günthera Buchheima.  Filmové zpracování z roku 1981 se dočkal tak příznivého přijetí diváků a kritiky, že byl nominován na 6 Oscarů. Německá TV stanice Sky se rozhodla Ponorku oživit jako osmidílný televizní seriál.

Seriál, který má mít televizní premiéru až příští rok, si pod svá režisérská křídla vzal Rakušan Andreas Prochaska. Ten je v Česku známý hlavně kvůli seriálu Temné údolí, který se v roce 2014 představil na filmovém festivalu v Karlových Varech.

29.září 2017 v 20:37, příspěvek archivován: 10.října 2017 v 12:49

"Das Boot" shooting day #22 - location: Pragovka.

Romanovci v ulicích Brna. Amazon připravuje seriál o ruské panovnické dynastii

Podle oficiálních informací na serveru IMDB.com si v seriálu zahrají třeba Lizzy Caplanová (Spojenci, Interview), James D´Arcy (Dunkerk, Atlas mraků), Rainer Bock (Hanebný pancharti, Válečný kůň) nebo Tom Wlaschiha, kterého diváci znají hlavně jako Jaqena H´gara z populárního seriálu Hra o trůny.

Seriál Ponorka má odhadovaný rozpočet okolo 28 milionů dolarů. Natáčet se bude také v Mnichově, francouzském La Rochelle a na Maltě.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.