130 let

Hrdinky Sexu ve městě v pokračování A jak to bylo dál | foto: HBO

A jak to bylo dál? Diváci se pokračování Sexu ve městě dočkají již 9. prosince

Kultura
  •   14:00
Desetidílný seriál A jak to bylo dál? naváže na původní Sex ve městě (Sex and the City). Divákům na televizi HBO a platformě HBO Go nabídne pokračování osudů oblíbených hrdinek se vším, co k nim patří - humoru, módě a vztahových peripetií.

Partička kamarádek žijících v New Yorku se z třicítky přehoupla do padesátky. Vitality neubylo, ale zůstaly i stejné problémy. V jaké z luxusních restaurací se nejlépe najíst? Který návrhář má nejlepší letošní kolekci? Který z neodolatelných mužů stojí o svádění? Carrie, Miranda a Charlotte jsou zkrátka zpět a vyžadují si plnou diváckou pozornost. 

Je nutno dodat, že v seriálu bude chybět Samantha v podání Kim Cattrallové. Tu HBO do nového seriálu neobsadila nejspíš i kvůli její pověstné nenávisti se Sarah Jessicou Parkerovou. Neshoda mezi nimi vznikla údajně již v roce 1998, kdy seriál začínal. 

Jak je vidno, tvůrci seriálu Sex ve městě neusnuli na vavřínech a i v nově řadě...
Bellina starší sestra, modelka Gigi Hadidová, má nyní poněkud jiné starosti....

Kim Cattrallová byla mezi herečkami v té době největší hvězdou - zazářila v Maškarádě, Velkých nesnázích v malé Číně nebo Bezva fintě. Hlavní roli ale dostala „jen“ vycházející hvězdička Sarah Jessica Parkerová. Mezi herečkami tak hned vznikla rivalita, která se táhne již celých dvacet let.

Kult

Seriál Sex ve městě na motivy románů Candance Bushnellové vznikal mezi roky 1998 až 2004. V letech 2008 a 2010 se dočkal ještě dvou celovečerních filmů. Příběh vypráví o partě čtyř výborných kamarádek žijících v New Yorku. Carrie (Sarah Jessica Parkerová), Samantha (Kim Cattrallová), Charlotte (Kristin Davisová) a Miranda (Cynthia Hobbesová) řeší práci, život, ale hlavně milostné vztahy a módu. Hlavní hrdinkou je vypravěčka celého příběhu Carrie, jež pracuje jako sloupkařka.

Původní seriál, pod kterým byl jako tvůrce podepsán Darren Star (seriály Melrose Place nebo Emily v Paříži), byl ve své době chválen za sexuální otevřenost, ale také kritizován za banalizování některých společenských problémů.

Autor: Jaroslav Totušek