Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Známý baskytarista zemřel při autonehodě, proslavil se v kapele Jamiroquai

Kultura

  16:53
Ve věku 66 let přišel o život baskytarista Derrick McIntyre, který byl známý svou spoluprací s předními umělci, včetně skupiny Jamiroquai mimo jiné na jejím hitu Dynamite. Jeho úmrtí zavinila autonehoda, která se stala minulý pátek v Anglii v hrabství Hertfordshire.

Slavný baskytarista Derrick McIntyre zemřel při autonehodě, proslavil se v kapele Jamiroquai. (9. února 2024) foto: Síť X: Jamiroquai

Policie uvedla, že 66letý Derrick McIntyre byl 2. února na místě nehody prohlášen za mrtvého. Dva lidé byli rovněž převezeni do nemocnice k dalšímu ošetření. Do nehody bylo podle policie zapojeno pět vozidel.

„S velkým zármutkem jsme přijali smutnou zprávu o úmrtí Derricka McIntyra. Byla radost s ním pracovat, byl to mimořádně talentovaný hudebník. V myšlenkách jsem s jeho rodinou, přáteli a kolegy hudebníky, kteří s ním spolupracovali. Myslíme na tebe na velkém koncertě v nebi, Derricku,“ napsala v pátek na síti X skupina Jamiroquai.

Kromě své práce s Jamiroquai spolupracoval McIntyre také s umělci jako Roy Ayers, Will Young, Beverly Knightová nebo Cliff Richard.

Jeho rodina popisuje Derricka jako nejen vynikajícího hudebníka, ale také jako skvělého člověka. „Táta byl skvělý člověk, který ovlivnil mnoho lidí, kteří s ním přišli do styku, při každé příležitosti je inspiroval a povzbuzoval,“ stojí v prohlášení rodiny.

Policie nyní intenzivně vyšetřuje okolnosti nehody a vyzývá veřejnost, aby se přihlásila s jakýmikoliv informacemi, které by mohly k vyjasnění případu přispět.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!