130 let

Diskuze

Co je zlého na incestu? Malkovich v Karlíně uspěl jako Casanova

Velký potlesk téměř zaplněného hlediště v Hudebním divadle Karlín sklidil ve středu večer americký herec John Malkovich, který ztvárnil ve zpěvohře Giacomo Variations roli pověstného milovníka žen, ale také spisovatele a diplomata.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

17. 5. 2013 8:54
2 veci sú zvláštne vo vašom príspevku

"Pokud žijí v běžném prostředí, kde mají tisíce dalších žen na výběr, určitě všichni sáhnou mimo své příbuzné" - váš citát. Myslím, že na svet sa dívate nereálnymi očami - slovíčka URČITĚ a VŠICHNI hovoria za všetko. Jednoducho nepripúšťate inú možnosť. Nepripúšťate, že sú ľudia muži, ktorí síce majú svoju manželku, ale ešte ich priťahujú vlastné deti. Takže to vôbec nie je spôsobené nedostatkom iných možností, keďže majú svoje manželky. Jednoducho sú to ľudia trpiaci psychickou úchylkou, ktorí sú pre iných ľudí nebezpeční. A v záujme celej spoločnosti je tento spôsob konania zakázať a stíhať.

To, že nikoho nepoznáte, ešte neznamená, že nikto taký neexistuje (určite sa vám s tým nikto nebude chváliť). Dôležité je však to, ako sa na to díva spoločnosť a zákony. Ak sa prístup k incestu zmierni a liberalizuje, tak je úplne jasné, že množstvo ľudí, ktorí si to budú chcieť "vyskúšať", bude len rásť. Podobne ako to je s homo stykmi. O 20 rokov bude oveľa viac bisexuálov ako v súčasnosti.

0 0
možnosti

J. Klimecký

17. 5. 2013 12:04
Re: 2 veci sú zvláštne vo vašom príspevku

Nemám, co bych na svých příspěvcích měnil. Dokolečka dokola. Pouze v iuolovaném prostředí, např. u sourozenecké dvojice na opuštěném ostrově bych tomu rozuměl. Jinak incest není logický a až na výjimky k němu nedochází, snad u romského etnika, ale to nepředpokládám, že byste byl...

0 0
možnosti

M. Komárek

17. 5. 2013 8:35
Klimecký,

nejčastěji tu moralizuješ ty. A ještě naznač jestli králík domácí, kterého tak rád pozoruješ při šukání, je pravičák nebo levičák. To by politologii opravdu obohatilo :-)

0 0
možnosti

J. Klimecký

17. 5. 2013 12:06
Re: Klimecký,

Králíka nepozoruju, ale moji rodiče to chovali a vím, že bylo zapořebí to včas oddělit, jinak brácha prcal ségru. Před králičí pubertou se museli dát zvlášť. To samé psi. Pokud chceš mít sourozeneckou dvojici, pejska i fenku společně, musíš jednoho z nich nechat kastrovat. Jinak budeš mít štěňata a hrozí, že nebudou v pořádku.

0 0
možnosti

17. 5. 2013 4:19
Mě by spíš zajímalo, jakým hlasem zpívá byratonista

0 0
možnosti

16. 5. 2013 16:55
Tak vy teda obhajujete incest?

Vašim príspevkom moc dobre nerozumiem. Neviem, či len relativizujete a snažíte sa spochybniť akékoľvek civilizačné hodnoty, alebo s incestom podmienečne súhlasíte. Alebo súhlasíte, aby ho praktizovali iní, pretože je to len a len ich vec. Priznám s, že nerozumiem.

A nechápem používanie slovíčka moralizovanie. Jednoducho tu prezentujem svoj názor, ktorý pre niekoho môže byť zaujímavý a pre niekoho (ako vás) zase nie.

Je mi jasné, že duchovné veci moc neuznávate a ak ich niekedy beriete do rúk, tak len v tom negatívnom zmysle. Každý má právo na svoj názor a každý má právo aj na chybné názory - aj vy aj ja.

Podľa mňa je však súčasná civilizácia ako tá povestná žaba, ktorú začnú zohrievať v studenej vode. A ani si nevšimne, že sa zrazu uvarí. Keby skočila do tej horúcej vody z normálneho prostredia, tak by rozdiel hneď zbadala a vyskočila by.

Skúste porozmýšľať, či aj vy nie ste tá napoly uvarená žaba.

0 0
možnosti

J. Klimecký

16. 5. 2013 19:09
Jste blbý?

Psal jsem, že kdo chce mít styk se sestrou (dcerou, matkou), ačkoli má tisíce jiných žen na výběr, je pošahaný. Začínám se bát, že jste pošahaný i vy :-(

0 0
možnosti

16. 5. 2013 7:43
No...

Já od známých a zkušených slyšel, že to nebylo nic moc.

0 0
možnosti

16. 5. 2013 0:58
Ďalšia "pokroková" myšlienka na obzore

To je sila prezentovať dielo, v ktorom sa obhajuje incest. Ľudia budú za chvíľu horší ako zvieratá. Tie incest nepripustia - skôr ako by k tomu mohlo dôjsť, samice mladých samcov vyženú so svorky.

Ale ľudia samozrejme nie sú zvieratá. Sú totiž oveľa horší. Vivat doba rímska perverzná!

0 0
možnosti

J. Klimecký

16. 5. 2013 8:54
Re: Ďalšia

Stále píšete úplné nesmysly. Incest je v přírodě zcela běžný jev. Kdybyste choval psy, králíky, cokoli jiného, tak byste věděl, že pes samec, králík samec poskáče cokoli, co se hárá. Klidně svoji dceru. Bratr svoji sestru atd. To člověk to pak musí oddělovat a bránit tomu, zejména kvůli riziku vadného potomstva vzniklému jako následek incestu. Ale někdy tomu stejně nezabráníte, když  dcera vašeho psa skončí u sousedů a je nějaká díra v plotě. A co se týká lidí - ti mají mít rozum a snad každý ví, jaká rizika hrozí při incestním styku. Navíc sexuální orientace na příbuzné neexistuje. Vždy je to normální sex. orientace a ten dotyčný má na výběr všechny další ženy, takže nemusí souložit zrovna se svojí sestrou. Určitě se mu líbí další tisíce žen na světě. Incest bych tedy pochopil snad jen v případě, kdy by sourozenci ztroskotali na pustém ostrově bez naděje na záchranu a pokud by měli na tom ostrově strávit zbytek života a mít potomky, tak by jim nic nezbývalo, než risknout, co to udělá.

0 0
možnosti