Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Colours, den čtvrtý: s rozjetým Iggy Popem zapařili i fanoušci

Colours of Ostrava

  8:37
OSTRAVA - Nezvladatelný živel a otec punku Iggy Pop vystoupil v sobotu v Ostravě na festivalu Colours of Ostrava. Početnému publiku se Američan na hlavní scéně představil společně s kapelou The Stooges jako poslední velká zahraniční hvězda. Festival byl už před zahájením několik týdnů vyprodaný. Návštěvnost dosáhla úrovně 25 000 lidí.

Iggy Pop a The Stooges na Coulours of Ostrava foto: Alexandr Satinský , MF DNES

Sobotní večer měl podle dva hlavní vrcholy. Nejprve podium hlavní scény patřilo komorní až melancholické americké písničkářce Regině Spektor, která si v Ostravě odbyla svou tuzemskou premiéru. Pak už návštěvníky roztančila legenda Iggy Pop.

"Regina Spektor předvedla úžasný koncert. Byl to nezapomenutelný zážitek. Nyní už ale scéna patří Iggy Popovi. Lidé tančí, skáčí a pogují," popsal koncert mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Dodal, že Pop pro ostravský koncert připravil průřez svou letitou kariérou a návštěvníci končícího festivalu tak mohli zaslechnout jeho největší hity.

Živel se ve zpěvákovi probudil i dnes. "Už po čtvrté skladbě se rozjel natolik, že na podium pozval asi 12 lidí z předních řad publika. Teď tam spolu tančí," popsal situaci Sedlák.

Rozhovor s Iggy Popem pro LN

Iggy Pop je poslední zahraniční hvězdou Colours of Ostrava. Zvuk na hlavním podiu po jeho koncertě zase na rok utichne. Program na dalších podiích skončil už dříve.

Iggy Pop a The Stooges na Coulours of Ostrava

"Letošní ročník festivalu patří podle nás mezi nejúspěšnější. Jednak tím, že byl dopředu vyprodán. Navíc se nám podařilo představit 160 bodů programu a také řadu novinek, které zvýšili pohodlí návštěvníků. Jednak například instalaci druhé lávky přes řeku Ostravici či postavení několika tribun u velkých scén," vysvětlil Sedlák.

Autoři: ,