130 let
Rapper Eminem

Rapper Eminem | foto: Reuters

Desetitisíce nachytaných lidí. Pražský koncert Eminema se konat nebude

Kultura
  •   6:00
PRAHA - O facebookovou událost nazvanou jednoduše Eminem, Prague projevilo jen během prvních dvou dnů zájem skoro 50 tisíc lidí. Avizovaný dubnový koncert amerického rappera v pražské O2 aréně se ale konat nebude. Zakladatelé události si jej jednoduše vymysleli. Podle mluvčí O2 arény Martiny Kučerové se něco takového nestalo poprvé.

„Do Prahy přijede Marshall Bruce Mathers III, spíše známý jako Eminem. Americký rapper, hudební producent, herec a zakladatel nahrávací společnosti Shady Records,“ hlásal stručný popisek k facebookové události vytvořené patrně ve čtvrtek ráno. O koncert, který se měl konat 12. dubna příštího roku v O2 aréně, okamžitě projevily zájem desetitisíce lidí.

Eminem proti Novému Zélandu. Národní politická strana musí zpěvákovi zaplatit odškodné

Jako pořadatelé události byly uvedeny společnosti Music Live Concert a Reloxy, bližší informace o nich se ale nikde na internetu nenachází. Možná i proto začaly hned ve čtvrtek volat na zákaznickou linku O2 arény desítky lidí s dotazy, jak to s Eminemovým koncertem vlastně je. Dozvěděli se, že se ve skutečnosti žádný nekoná.

Od března již řešili tři podobné případy

„Koncert Eminema momentálně neplánujeme,“ říká Kučerová s tím, že se s podobnou situací již několikrát setkali. „Od března jsme už řešili tři případy velkých světových jmen, jimž byly založeny falešné události. A O2 aréna není jediná na světě, která se s tímto problémem potýká. Fenomén sociálních sítí způsobuje komplikace i jiným arénám a promotérům.“

Po totožnosti a motivaci tvůrců falešné události Kučerová nepátrá. Facebookový účet Music Live Concert je označen jako pořadatel u mnoha dalších nadcházejících akcí, z nichž některé odkazují na události, které se skutečně plánují, například zářijový koncert Rickyho Martina. Na dotaz serveru Lidovky.cz ohledně Eminemova koncertu stránka neodpověděla.

O tom, zda se Eminema v České republice někdy skutečně dočkáme, Kučerová žádné informace nemá. Kromě zmiňovaného Rickyho Martina se ale v O2 aréně v dohledné době představí například zpěváci Shania Twainová a Elton John nebo skupina 21 pilots.

Autor: Kristýna Kutnarová