Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Don´t Worry Be Happy! se vrací. Dubnová Praha s McFerrinem

Kultura

  13:04
PRAHA - Zpěvák, jedinečný improvizátor, skladatel a dirigent Bobby McFerrin se 22. dubna vrací do pražského Kongersového centra. Stane se tak u příležitosti vydání jeho nového alba VOCAbuLarieS.

Bobby McFerrin. foto: Lidové noviny

Při své druhé návštěvě představí Bobby McFerrin zcela nový koncept vokálního umění VOCAbuLarieS, ve kterém společně s pěveckým sborem sestaveným jen pro tuto příležitost vstupuje do světa gospelu, soulu a funku, přirozeně s velkým prostorem pro improvizace. Nový koncertní projekt VOCAbuLarieS vychází z právě připravované stejnojmenné nahrávky, jež vyjde v březnu příštího roku na labelu Universal Jazz & Classics. Autorem všech skladeb nové desky je McFerrin, na některých spolupracoval se skladatelem a zpěvákem Rogerem Treecem. I při druhé pražské návštěvě vystoupí s McFerrinem domácí umělci.

Při minulé návštěvě McFerrin přizval na pódium i české umělce, konkrétně Dana Bártu, Clarinet Factory, Ridina Ahmed a Tara Fuki.

Lístky jsou k mání od 20. listopadu v síti Ticketpro v cenovém rozpětí od 500 do 3300 Kč.



Bobby McFerrin, desetinásobný držitel cen Grammy, autor nesmrtelné písně Don’t Worry, Be Happy!, uznávaný dirigent, skladatel filmové hudby, ale také učitel a zastánce povinné hudební výchovy ve školních osnovách, oslaví v příštím roce šedesátku.  Na svém kontě má na tři desítky alb, kterých se doposud prodalo přes dvacet milionů kopií. Hlavní roli v jeho vystoupeních hraje lidský hlas, McFerrin o něm tvrdí, že je (v porovnání s jinými tvůrčími oblastmi) nejpřesnějším a nenahraditelným "nástrojem" vyjádření emocí i fantazie.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!