130 let

Nedlouho po přistání na ostrov Dračí kámen Daenerys vyzkouší v ostrém boji svou nejděsivější zbraň - draka Drogona. Jamieho Lanniestera přesvědčí, že boj proti drakům je marný. | foto: HBO

Hackování HBO je novým hitem. Další skupina nabourala sociální sítě televize

Kultura
  •   18:00
HBO se již druhým týdnem potýká s hackerskou skupinou, která se dostala na servery televize a postahovala velké množství dat včetně několika nevydaných epizod různých seriálů. K hackerskému trendu se teď připojila i nechvalně proslulá skupina OurMine, která obsadila sociální sítě HBO.

Americká kabelová televize má teď problémů nad hlavu. Kromě hackerského útoku za poslední měsíc řešila ještě dva na sobě nezávislé úniky dvou dosud neodvysílaných epizod. Hackerská skupina OurMine se řídila heslem, že do ležícího se nejlépe kope, a napadla účty televize na sociálních sítích Twitter a Facebook.

Sedmá řada seriálu Hra o trůny: Sansa Stark (Sophie Turnerová).
Sedmá řada seriálu Hra o trůny: královna Cersei (Lenna Headyová) a bankéř Tycho...

Smolný měsíc HBO. Další epizoda seriálu Hra o trůny unikla na internet

OurMine je skupina nechvalně proslulá napadáním především Twitterových účtů. V posledních letech se jim podařilo převzít účty třeba streamovací společnosti Netflix, komiksovému gigantovi Marvel nebo společnosti Google. Skupina OurMine ale nikdy nezpůsobuje žádné škody a vlastně jen dokazuje, že je útoků schopná.

Autor: Jaroslav Totušek