130 let

Anne Heche (Park City, 23. ledna 2017) | foto: AP

Herečka Anne Heche zemřela, nepřežila následky zranění po autonehodě

Kultura
  •   23:18
Třiapadesátiletá herečka Anne Heche zemřela. Uvedla to její přítelkyně Nancy Davisová. Herečka skončila v nemocnici v komatu po nehodě, při které autem narazila do dvoupodlažní budovy v Los Angeles.

„Nebesa mají nového anděla. Moje milující, laskavá, zábavná, roztomilá a krásná kamarádka Anne Heche odešla do nebe. Bude mi strašně chybět a budu si vážit všech krásných vzpomínek, které jsme sdíleli,“ napsala Davisová.

Heaven has a new Angel . My loving , kind , fun , endearing and beautiful friend @anneheche went to heaven. I will miss her terribly and cherish all the beautiful memories we have shared . Anne was always the kindest, most thoughtful person who always brought out the best in me. She was so supportive with anything she could do to help @racetoerasems and would always say yes when she knew she could contribute something with her time, talent and creative genius to help find a cure for MS . My heart is broken #heavenhasanewangel #heavenhasanotherangel

12. srpna 2022 v 15:08, příspěvek archivován: 12. srpna 2022 v 20:51

Herečka před týdnem vjela vozem devět metrů do nitra dvoupodlažního domu, kde vybuchl v plamenech. Dům je nyní neobyvatelný. Heche byla udržována na přístrojích v Grossmanově popáleninovém středisku v nemocnici ve West Hills. Při nehodě utrpěla těžké anoxické poranění mozku, kdy je mozek zbaven kyslíku, uvedla její rodina.

Podle amerických médií zdravotníci uvedli, že herečka je ve stavu „mozkové smrti“, což podle kalifornských zákonů odpovídá definici smrti. Den předtím oznámili, že Heche bude odebrána z podpory života.

Podle policistů herečka v době nehody měla v těle kokain. „Policie při předběžném testování odběru krve odhalila přítomnost drog. Případ je vyšetřován jako trestný čin dopravní kolize pod vlivem návykových látek,“ uvedli policisté.

Rodačka z Ohia se v 80. letech v USA proslavila v seriálu Another World, za který si odnesla tři ceny Emmy. Ve filmu se začala objevovat v 90. letech, byla k vidění po boku Tommyho Lee Jonese v dobrodružné Sopce, vedle Johnnyho Deppa v mafiánském dramatu Krycí jméno Donnie Brasco, hrála s Harrisonem Fordem v romantické komedii Šest dní, sedm nocí, ale také v hororu Tajemství loňského léta.

V televizi se objevila v oblíbených seriálech Ally McBealová, Plastická chirurgie či Muži na stromech.

V letech 1997 až 2000 žila s moderátorkou Ellen DeGeneresovou, později se provdala a pak i rozvedla. Má dvě děti.

Autor: jhr