130 let

Zpěvačka Joy Villa a její kontroverzní šaty. | foto: ČTK

Na Grammy přišla se šaty s Trumpovým jménem. A stala se nejprodávanější zpěvačkou

Kultura
  •   18:00
LOS ANGELES - Na nedělní předávání cen Grammy, kde se umělci ostře ohrazovali proti prezidentu Donaldu Trumpovi, přišla prakticky neznámá zpěvačka Joy Villa v šatech s Trumpovým volebním heslem a jeho jménem vyšitým na zádech. Tah jí vyšel a její album I Make the Static z roku 2014 se přes noc dostalo na špičky žebříčků prodejnosti.

Zpěvačka Joy Villa dorazila na červený koberec zahalená bílým pláštěm. Počkala si, až se všechny zraky budou upírat na ni, plášť rozhalila a ukázala kontroverzní modré šaty. To vše na předávání cen, na které zpěvačka nominována nebyla, a zároveň mezi umělci, kteří se netají svými antipatiemi k novému americkému prezidentovi.

Zpěvačka Joy Villa a její kontroverzní šaty.
Joy Villa arrives at the 59th Annual Grammy Awards in Los Angeles

Promyšlený reklamní tah zpěvačce vyšel - její album I Make the Static raketově vystřelilo v prodejnosti. Na službě iTunes i Amazon Albums bylo v pondělí na prvním místě. V případě Amazon Albums šlo o polepšení z 543 502. místa, to vše za jeden jediný den. V sekci písní Movers and Shakers na Amazon Albums Joy Villa okupovala prvních šest míst.

Podle společnosti Nielsen , která se věnuje sledováním hudební prodejnosti, se prodalo 200 tisíc kusů desky, což je více, než za celou dobu předtím. Žebříčky prodejnost se již v úterý vracely do normálu: Joy Villa byla na iTunes „jen“ na jedenáctém místě.

Zpěvačka rozdělila sociální sítě na dva tábory. Jedni ji chválí za odvahu dát najevo vlastní názor, druzí ji osočují za hloupost a spekulují, kolik jí kdo za tento politický manifest zaplatil. „Člověk musí být svobodný, aby mohl dát najevo svůj názor. Můžeš si buď stát za tím, čemu věříš, nebo padnout za něco, v co nevěříš,“ vyjádřila se k situaci Joy Villa.

Šaty navrhnul filipínský designer Andre Soriano jako - podle svých vlastních slov - poctu našemu novému prezidentovi.

Odvážné výstřihy a výrazné barvy. Podívejte se, co si hvězdy oblékly na Grammy

Zpěvačka se na předávání cen Grammy ukázala i v minulých dvou letech, vždy v extravagantních šatech. V roce 2015 přišla v oranžových šatech, které nechávaly hodně málo prostoru představivosti. V roce 2016 zase v šatech z plastů a recyklovatelného materiálu, o kterých magazín E! prohlásil, že „zkazí každou show“.

Joy Villa je americká zpěvačka z Kalifornie. Na kontě má jedno album a několik singlů. Otevřeně se hlásí ke scientologické církvi. Na svém Twitteru uvádí, že byla navržena na Grammy (Grammy considered), ačkoliv to není pravda. Kromě své hudební kariéry si zahrála i epizodní role v seriálech Kriminálka Miami a Hrdinové.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek