130 let

Diskuze

KABÁT: Čeká nás temná budoucnost bez krtka? Jeho státotvorné aktivity nebyly legální

Jako by chtěl české identitě nelítostný osud stále házet klacky pod nohy. Ne dost na tom, že se od rozdělení Československa bez přesvědčivého úspěchu potýkáme s nalezením názvu naší země, v němž by nebylo uvedeno státní zřízení. Nestačí, že se s někým, s kým si tykáme, nedokážeme ani na pohřbu přivítat důstojněji než pozdravem anglických námořníků, importovaným do našeho zemského ráje rozvernými vodáky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Goeg

27. 3. 2019 21:25

Pane Kabáte, koukám, že jste nikdy neslyšel krátké jméno Česko. Hledat není třeba. Stačí se podívat do seznamu mezinárodně uznaných jmen členských států OSN. Tam je Česko a jeho překlady jako např. Czechia v angličtině. Co budete považovat za přesvedčivý úspěch? Až budou krátké jméno Česko používat novináři jako jste vy? Ja žádné jiné jméno pro naší zem nikdy nepoužívám, včetně zahraničí. Tam v příslušném jazyce - tj. anglicky zásadně Czechia.

0 0
možnosti

D. Stirský

27. 3. 2019 10:09

Jednoslovný výra pro republiku máme - Česko. Já jezdil v 80. letech do SRN za příbuznými a jeden Moravák jak poleno, se vždy ptal: "Tož co je nového u nás, v Česku?" Ta jsem se to naučil užívat. A na pozdravu "ahoj", i na funusu, není nic špatného. V lednu jsem jeden absolvoval a ty, se kterými si tykám, jsem takto pozdravil a oni zase mne také. Možná by se autorovi líbilo "hi" nebo "hello".

0 0
možnosti

27. 3. 2019 9:02

Pane redaktrore, zkusil jste již použít takové pěkné české pozdravy "zdar" nebo "nazdar"?

0 0
možnosti

27. 3. 2019 8:47

Složitý případ by určitě elegantně vyřešil osvícený vládce Vlad Tepes. Všechny dědice by odměnil rovným dílem, jak je známo z historie. Také by při té příležitosti by mohl pozvat na Pražský hrad všechny ty chudáky s tibetskými hadry na hrbech a rudými kartami v prackách. A zbavit je všechny pozemských strastí a utrpení za všechna ta porušovaná lidská, zvířecí práva a práva menšin. Prezident Zeman promine, ale filantropa na Hradě nepotřebujeme.

0 0
možnosti

K. Novák 181

27. 3. 2019 9:35

Soudkyně Barbara by to hladce a rychle vyřešila. :-))

0 0
možnosti

27. 3. 2019 8:33

ano, přejmenovat na russký krtek a krtečka trochu nacpat ovarem a bůčkem a dát slintající hlavu zemana...takový malý kolaborantský rustek...

0 0
možnosti

J. Lepka

27. 3. 2019 8:26

Trochu jste se s tou státotvorností střelil do nohy, nezdá se vám? Podkuřovat hradnímu ješitovi v tom, jak dehonestoval Krtečka s Pandou je vskutku dílo hodné Ovčáčka.

0 0
možnosti

V. Kotas

27. 3. 2019 6:30

Není trochu divné, že nemá přednost dědické právo ?

0 0
možnosti

27. 3. 2019 9:12

Vnučka není jedinou dědičkou, pokud vůbec dědičkou je a chtěla právo dispozice stáhnout na sebe a penízky z toho taky, to se nepovedlo. Dědiců je několik a pokud se nedohodnou a nešlápnou té povedené advokátce za krk, aby jim vykázala, co udělala a kolik za to bere do kapsy, tak bude jejich budoucnost dost ošemetná, s tím taky ta vyčuraná advokátka počítá. Stejně budou muset ustanovit správce pozůstalosti a není vyloučeno, že jím ta advokátka opět bude, podrobnosti zná nejlépe. Je však potřeba zavést řádnou kontrolu. Co daně, jaké platí daně ta advokátka?

0 0
možnosti