Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Karma Chameleon ve filmu. Nepřehlédnutelný Boy George se dočká vlastní biografie

Kultura

  15:30
Boy George, výrazný zpěvák britských Culture Club, se dočká vlastního životopisného filmu ve stylu snímků Bohemian Rhapsody a Rocketman. Režírovat ho bude Sacha Gervasi (Hitchcock, Listopadoví vrazi).

Britský zpěvák a skladatel Boy George. foto: FB BOY GEORGE AND CULTURE CLUB

Životopisný snímek se zaměří na začátky zpěvákova života i kariéry. Příběh o tom, jak se malý George Allan O’Dowd po tvrdém dětství se čtyřmi sourozenci v britském městě Woolwitch dostane až do vyhlášených londýnských klubů během takzvané „nové romantické vlny“ (New romantic). Tady se z něj i díky módnímu návrháři Malcolmu McLarenovi stal ten, který si nechává říkat prostě jen Boy George (Chlapec George). 

Britský zpěvák a skladatel Boy George.
Festival v Glastonbury, zpěvák Boy George

Zatím není jasné, který herec ve filmu studia Metro-Goldwyn-Mayer zpěváka ztvární. Projekt už ale našel režiséra v podobě Sachi Gervasiho. Úspěšný režisér i scenáristá má na kontě i hudební dokument o britské hardrockové legendě Anvil, takže je určitě pro biografii Boy George dobrou volbou. 

Výrazný zpěvák je hudebně známý hlavně díky svému působení ve skupině Culture Club. Ta dobývala hitparády hlavně v osmdesátých letech hity jako Karma Chameleon nebo Do You Really Wanna Hurt Me? (Opravdu mi chceš ublížit?) V pozdějších letech se Boy George vydal i na sólovou dráhu a byl také porotcem britské mutace soutěže Hlas Česko Slovenska, pořadu The Voice. Známé jsou také Boy Georgovi módní kreace, androgynní vzhled a proklamovaná asexualita, kterou se často chlubí v médiích.  V roce 2005 měl oplétačky se zákonem kvůli drogám. 

Vtipnou tečkou by mohlo být, kdyby Boy George hrála herečka Sophie Turnerová, představitelka Sansy Stark ze seriálu Hry o trůny. Internet již od roku 2014  řeší, jak moc jsou si oba fyzicky podobní

Hudební biografie jsou každopádně na vzestupu. Studio Metro-Goldwyn-Mayer také připravuje biografii soulové divy Arethy Franklinové, kterou ztvární herečka Jennifer Hudsonová. Loňský snímek Bohemian Rhapsody o kapele Queen dobyl kina po celém světě a trhal kasovní rekordy. Do českých kin také ve čtvrtek 30. května dorazil dlouho očekávaný Rocketman, který mapuje kariéru zpěváka Eltona Johna. 

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč