Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Krotitelé duchů oprašují po třiceti letech vybavení. Novinka bude přímé pokračování původních filmů

Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Jason Reitman. foto: Columbia Pictures

LOS ANGELES - 9. července příštího roku zamíří do českých kin snímek Krotitelé duchů: Odkaz (Ghostbusters: Afterlife). Bude navazovat na kultovní první dva díly režiséra Ivana Reitmana. O pokračování se postará jeho syn Jason.
  14:00

Spenglerovi jsou chudí jako kostelní myši a musí se proto přestěhovat na to jediné, co jim ještě zbývá - na polorozpadlou farmu v americkém zapadákově. Farma i s nedalekým městečkem je často zmítána silnými půdními otřesy, i když neleží na žádné z tektonických desek. Vysvětlení podivného jevu by se mohlo nalézat právě na Spenglerovic farmě. Dnes již zesnulý Egon Spengler (Harold Ramis) byl totiž v osmdesátých letech členem známého paranormálního týmu Krotitelé duchů. Farma tak možná skrývá víc tajemství, než jen zaprášené vybavení z dob jeho největší slávy.

Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Ivan Reitman.
Snímek Ghostbusters: Afterlife (2020). Režie: Ivan Reitman.

Noví Krotitelé duchů naváží přímo na druhý díl z roku 1989. Kultovní série se paradoxně třetího dílu s oblíbeným týmem třicet let nedočkala, ačkoliv projekt byl během let v různých fázích. Bill Murray za sebe uzel rozsekl definitivně v roce 2014, když zemřel herec Harold Ramis. Alespoň to tak vypadalo, protože podle dostupných informací by se zbytek původní osádky auta Ecto-1 měl ve filmu objevit.

Snímek natočil a napsal Jason Reitman (Juno, Děkujeme, že kouříte). Naváže tím na odkaz svého otce Ivana Reitmana, režiséra mimo jiné i prvních dvou snímků série Krotitelé duchů. Mimochodem, Ivan Reitman se narodil v roce 1946 v Komárnu, tehdejším Československu. 

Pokusit se o oživení série se snažil snímek Krotitelé duchů z roku 2016.  Pod vedením režiséra Paula Feiga vznikl čistě ženský tým, který neohromil diváky ani kritiku. Snímek si v kinech vedl tak špatně, že studio Sony Pictures zrušilo jeho plánovaná pokračování.

Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA
Rozdáváme tělové mléko Kind od Mádara ZDARMA

Kosmetiku Mádara určitě od nás už znáte – potkat jste je mohli veletrhu FOR KIDS v Praze nebo také v nedávném v uživatelském testování, kde jsme...