Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Můžou za Hellboyův propadák skalní fanoušci? Sáhli jsme jim na modly, tvrdí herec Harbour

Kultura

  5:00
LOS ANGELES - Herec David Harbour (Stranger Things, Black Widow) je přesvědčen o tom, že loňský film Hellboy zcela pohořel proto, že filmoví fanoušci zkrátka až příliš zbožňují původní filmové zpracování režiséra Guillerma del Tora s Ronem Pearlmanem v hlavní roli.

David Harbour jako Hellboy. Snímek Hellboy (2019). Režie: Neil Marshall. foto: Dark Horse Entertainment

„Myslím, že to celé ztroskotalo už předtím, než jsme začali natáčet, protože lidé v první řadě nechtěli, abychom to vůbec točili. Guillermo del Toro a Ron Pearlman vytvořili něco ikonického, o čem jsme si bláhově mysleli, že to můžeme přepracovat. Internet nám dal jasně najevo, že nechce, abychom na to sahali. Nakonec jsme natočili film, o němž si myslím, že je i přes nesporné problémy velmi zábavný. Jenže lidé byli stejně proti tomu a měli na to samozřejmě právo. Dostal jsem specifickou lekci,“ komentoval film na Instagramu Harbour.

Fanoušek motorek značky Harley a filmového drsňáka Hellboye.
David Harbour jako Hellboy. Snímek Hellboy (2019). Režie: Neil Marshall.

Hellboy v Praze

Ren Perlman, původní představitel filmového Hellboye, byl hlavním hostem letošního ročníku pražského veletrhu Comic-con. 

Filmoví fanoušci se svých oblíbených značek často drží zuby nehty a brání je téměř do krve. Je známým faktem, že příběh loňského restartu Hellboye vycházel z velké části ze scénáře del Torova nenatočeného třetího dílu. I to skalním fanouškům nový film určitě zprotivilo, protože místo slíbeného třetího dílu dostali jen jeho „vykrádačku“.

Loňský snímek Hellboy režiséra Neila Marshalla (Pád do tmy, Psí vojáci) je i žánrovým odklonem proti dvěma filmům Guillerma del Tora (Hellboy z roku 2004, Hellboy: Zlatá armáda z roku 2008). Marshall vypustil del Torovu téměř pohádkovou atmosféru a vsadil na násilí a černý humor. Výsledek dopadl katastrofálně - snímek při rozpočtu 50 milionů dolarů utržil celosvětově jen něco přes 44 milionů. Sám si na sebe ani nevydělal. 

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...