130 let

Diskuze

Novináři se Šifře vysmáli

Výbuchy smíchu v klíčových dramatických momentech, ticho přerušené jen několika pískoty na konci filmu. Takto chladně reagovala většina z 2000 novinářů a kritiků na film Šifra mistra Leonarda, který je filmovým ztvárněním stejnojmenného knižního bestselleru Dana Browna.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

neobuji boty, dokud je aspoň p

21. 5. 2006 9:32
Fakt je, že řada filmů, i z Holywoodu, je mizerných.

Paranoidních, scestných, s faktickými chybami, ledabylými scénáři: dělají je jenom lidé, všelijací k tomu. Teď to jeden zchytal. Ale jen proto, že kritici se nemuseli snažit o politickou korektnost.

0 0
možnosti

Objektiv

18. 5. 2006 9:02
Kniha

Tu knihu jsem si přečet a nestačil jsem "žasnout". Přinejlepším béčkový příběh tvářící se jako realita s řadou předpokládaných situací a naprosto pitomým dějovým závěrem. Kdyby nebylo reakce katolické církve, tak by po té knize ani pes neštěkl. Takhle se z toho stala nejprodávanější slátanina minulýho roku.

0 0
možnosti

nd

18. 5. 2006 0:20
Kdo se nechal nachytat na tu knizku nebo film - muze nadavat jen sam sobe.

Nedavno se hadali u soudu ten Novozelandan Baigent s Brownem - kdo si tu zapletku vymyslel driv.  Obema to zvysilo prodej tech jejich vymyslu. Oba se mohli urehtat na ceste do banky.

Priste mohou napsat knihu ze Napoleon byl vlastne pan Naceradec, obchodnik s gumaky, a ze mel varlata z titania.  Ah na tom svete je krasne !

0 0
možnosti

zakladni theologicka otazka

17. 5. 2006 23:41
zemrel Jezis jako panic?

Je uz na case, aby papez vydal Encykliku, ve ktere rozetne ten problem, zda Jezis zemrel jako panic, ci s kym vsim stacil behem zivota obcovat. Zatim je v teto otazce naproste nejasno, a v chaosu otrokarskeho radu a pri absenci antikoncepcnich prostredku se mohlo prihodit leccos. V zasade pripoustim nazor, ze geny Jezisovy mohou byt v kazdem z nas, po tech 2000 letech.

0 0
možnosti

Emmerich pětiprstý

18. 5. 2006 11:46
Re: zemrel Jezis jako panic?

Vami popsaná otázka není základní theologickou otázkou.Není nutná encyklika za účelem řešení této otázky. (Pakliže by byla základní otázkou, řešení na úrovni encykliky by bylo  nepostačující).

Ježíšovo panictví je již doloženo tradicí, theologickými konkluzemi, biblickou theologii.

 Doporučil bych Vám  osobně více se zajímat o Ježíšova Ducha nežli o jeho geny.

Laudetur Iesus Christus!

0 0
možnosti

Pako

17. 5. 2006 21:39
Smutny dukaz americkeho ekonomickeho uspechu

V porovnani se zbytkem sveta maji USA velice pocetnou a bohatou stredni tridu,  u jejiz casti  casto financni moznosti predbihaji jeji inteligenci, a kdyz trvaji na tom, ze maji pravo vyhodit sve penize z okna, je to jejich vec. Nekdo jiny zase nemuze zit bez toho jit se poprat kazdy tyden na mistni fotbalove utkani   K  nim se prida i  cast  chudsi tridy, ktera sice nazbyt penize nema ale vyhazuje je s okna take, Jsou zname pocetne pripady, kdy chuda svobodna matka pobirajici podporu, koupi svemy  15 letemu synovi  tenisky podle posledni mody za 150 dolaru, i kdyz slusne tenisky jde koupit za 40, nebo 50 dolaru.   Jinak pry  by  byl mlady  /  zacinajici gangster  /   mezi svymi kolegy spolecensky nemozny.

0 0
možnosti

G. Pašek

17. 5. 2006 23:53
Není nad to být člen chudé, superiórně inteligentní "vímvšechnonejlíp" české střední vrstvy . . .

.

0 0
možnosti

padraig

17. 5. 2006 19:55
moc pop-kultury

jestlize Sifra neco dokazuje, tak to urcite neni moc katolicke cirkve. spise moc mass culture, ktera dokaze z kazde primitivni blbosti udelat velkou udalost...

0 0
možnosti

Pako

17. 5. 2006 19:13
Konecne neco rozumneho z Cannes

Neni  pochyb o tom, ze  ani reziser  Howard ani herec jako Hanks nemeli zapotrebi neco tak hloupeho udelat. Oba jsou velice uspesni, velice oblibeni,  a delat film, ktery utoci na nabozenskou viru, to meli prenechat nejakemu zoufalci , ktery se chce zviditelnit. A zvlaste  v dnesni dobe je pitomost.  Je udivujici , ze dostali kopanec do cenichu v levicove ateisticke Evrope a specialne v Cannes .  Kupodivu v americkych mediich, se nikdo neodvazil ani hlesnout ne tak vykriknout,  "cisar nema saty".    Cela vec jenom ukazuje, jak  je Hollywood ujety a jak  jsou  do leva ujeta amerika  a i ostatni media,  zvlaste kdyz vidi prilezitost napadnout verici a krestanskou viru ,   

0 0
možnosti

Shob

17. 5. 2006 19:27
Re: Konecne neco rozumneho z Cannes

Blbost. Film ani knizka vubec neutoci na viru, spis na ubohost nekterych predstavitelu krestanske cirkve, coz je veliky rozdil.

Ale jednoduse knizka ma velice nizkou uroven. A herecke obsazeni je take dost podivne. Ani Hanks ani Tautou se na ty role vubec ale vubec nehodi.

0 0
možnosti

G. Pašek

17. 5. 2006 15:48
Pokračování King-Kong . . .

.

0 0
možnosti

kunde

17. 5. 2006 15:11
humbuk

průměrný čtivý americký "thriller", ze kterého se stala mašina na prachy. Přesně šité pro nemyslící a všemu věřící američany. ke všemu ještě jezděj na vejlety "po stopách šifry" ;-Da v knihkupectvích je asi tak deset dalších titulů od příživníků typu "pravdy a mýty šifry" . a každej americkej jouda si to koupí. ;-P;-D

0 0
možnosti

Torquemada

17. 5. 2006 14:16
Vůbec mě to nepřekvapuje ...

Kolem té knihy se udělal nehoráznej humbuk... Je to velice plytká záležitost využívající známých a osvědčených postupů komerční literatury ala Letiště (pro pamětníky), která se velmi dobře čte - přiznejte se, kdo jste nepřeskakovali kapitoly, aby jste se dozvěděli, jak to pokračuje ? Já se přiznávám !  Ale přesto si myslím, že se dal z této látky udělat skvělej film !!!!!! Je to ale otázka kvality režiséra, mimo jiné, samozřejmě.

0 0
možnosti

kunde

17. 5. 2006 15:11
Re: Vůbec mě to nepřekvapuje ...

humbuk? Dolary šéfe, jak nemáte dolary tak jste vyřízenej...

0 0
možnosti